Τι χρειαζόταν διακαώς αυτές τις ημέρες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Μια συγκροτημένη και αποσαφηνισμένη στάση σε ζητήματα ανορθολογισμού και παραφωνιών διαφόρων στελεχών του. Αν το πρώτο το έχει βρει δια στόματος του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Ανδρέα Ξανθού, για την ανάγκη του εμβολιασμού για τον κόσμο ο λόγος, στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη βρήκε τη λύση για το δεύτερο σκέλος.

Ο τέως ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, υπό τον Νάσο Ηλιόπουλο, χρίζει της εσωτερικής δημοφιλίας από τα ρεύματα και τους βαρόνους του κόμματος. Δεν εμπλέκεται στην εσωκομματική μάχη. Και συχνά μέσω τοποθετήσεων, αποστέλλει ένα μήνυμα μετριοπάθειας – όταν πρέπει, δεν φείδεται και έντονης ρητορικής αλλά πάντα εντός πολιτικού κλίματος.

Τελευταίο παράδειγμα το επεισόδιο με την ηθοποιό και κεντρικό πρόσωπο στα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αννα Ελεφάντη. Η ίδια επέλεξε μέσω κοινωνικών δικτύων να τα βάλει με τη Μαρία Σάκκαρη και την προσωπική της ζωή, ενώ πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις και από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από συντρόφους της όπως ο Νίκος Μπίστης ή ο Δημήτρης Χατζησωκράτης για το ύφος και το περιεχόμενο της άποψής της. Εντύπωση όμως έκανε το άδειασμα που της επεφύλασσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και μάλιστα από την όχθη ενός φιλαθλητικού πνεύματος: «Συγχαρητήρια σε όσα παιδιά συνεχίζουν, ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια όμως σε όσους δεν τα κατάφεραν και τα όνειρά τους παίρνουν αναβολή για 3 χρόνια. Παναγιώτη (ξέρω ότι δεν σου φαίνεται έτσι, αλλά αντέχεις εσύ), Μαρία, Αλέξανδρε, το Παρίσι είναι κοντά», τουίταρε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μην αφήνοντας παρερμηνείες.

«Αποδείχθηκε ότι καμιά μάχη, μικρή ή μεγάλη, δεν πάει χαμένη. Κυρίως αποδείχθηκε ότι δεν βοηθάμε το κόμμα μας με τη σιωπή στο λάθος», επανατοποθετήθηκε ο Μπίστης στα κοινωνικά δίκτυα επικροτώντας τη στάση Νικολαΐδη, επιβεβαιώνοντας πάντως ένα διττό σήμα στο ύφος της πολιτικής που θέλει να ασκήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην παρούσα συγκυρία. Ενα εκ των μελημάτων πάντως του Αλέξη Τσίπρα ενόψει και του θερμού φθινοπώρου, είναι η ενιαία στάση και όχι το θόλωμα στο τι κάθε φορά γραμμή αποστέλλεται κεντρικά. Αυτό αναπόφευκτα περνά από την επικοινωνία του κόμματος που πάντως όπως λένε οι πληροφορίες έχει βρει κοινό βηματισμό (γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ομάδα Νάσου Ηλιόπουλου όπως και ΚΟ του κόμματος).

Στην κούρσα της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ακόμη και εν μέσω θέρους εκείνη τη στρατηγική όπου μια δομική αντιπολίτευση να συνάδει με την εικόνα και το ύφος των στελεχών. Ολο το προηγούμενο διάστημα εξάλλου εμφανιζόταν το κόμμα ως ένας συνεταιρισμός απόψεων με αποκορύφωμα την ιστορία του εμβολιασμού που παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας να καταγραφεί στην ορθολογική όχθη, υπήρξαν και φάλτσα. Διαγραφές ο Τσίπρας δεν θέλει να κάνει. Οπως λένε όμως και άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του δεν μπορεί να ανέχεται και παραφωνίες που δυναμιτίζουν μια στρατηγική εξωστρέφειας που επιχειρεί να οργανώσει.

Πολιτική αντιπαράθεση για την πρόταση αργίας τη Δευτέρα

Εν τω μεταξύ πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε χθες με αφορμή τον καύσωνα. Ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε πως επικοινώνησε με τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, ζητώντας να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. «Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι;», έλεγαν χθες κυβερνητικές πηγές προκαλώντας την αντίδραση εκ νέου του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι «ευχόμαστε την επόμενη εβδομάδα να μη χρειαστεί για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε τα ίδια για τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί ένα προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο».