Ο τίτλος της περιοδείας σας «Ξανά μαζί» προκύπτει  έπειτα από την  πανδημία. Τι σηματοδοτεί για εσάς αυτή η επιστροφή κοντά στο κοινό;

Την ονειρευόμαστε ενάμιση χρόνο τη στιγμή που θα εμφανιζόμαστε ξανά μπροστά στο κοινό!

Πως φαντάζεστε αυτή την συνάντηση;

Με πολλή συγκίνηση! Έχουμε να νιώσουμε τη ζωντανή παρουσία του κόσμου τόσο πολύ καιρό που θα νιώσουμε τρελή χαρά, σα να συναντιόμαστε με αγαπημένα πρόσωπα που έχουμε να τα δούμε πολύ καιρό!

Ποια πιστεύετε ότι ήταν η μεγάλη διδαχή από τον εγκλεισμό και της «απόστασης» που είχε επιβληθεί;

Πιστεύω πως όλοι πήραμε τα  μαθήματα μας. Να μην αναβάλουμε τη ζωή μας με το να λέμε « κι αύριο μέρα είναι». Να λοιπόν που ήρθε η μέρα να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε την επόμενη μας μέρα! Να περνάμε περισσότερες ώρες με την οικογένεια μας, τους φίλους και τους συγγενείς. Να κάνουμε την ενδοσκόπηση μας και να φροντίσουμε για την ψυχική, τη σωματική και την πνευματική μας υγεία. Να απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις το να μην κάνουμε απολύτως τίποτα και απλά να βουλιάζουμε στον καναπέ βλέποντας ταινίες με τον σύντροφο μας. Και τέλος να απολαμβάνουμε ένα περπάτημα στον ήλιο ή στο κοντινό πάρκο που είναι ανεκτίμητο και το καταλάβαμε όλοι πολύ καλά!

Ποια ήταν η πιο απαισιόδοξη σκέψη που κάνατε την περίοδο της πανδημίας, δεδομένου ότι είστε αισιόδοξος άνθρωπος;

Δεν έκανα τέτοιες σκέψεις, από  την αρχή πίστευα πως η πανδημία είναι μια μορφή  επανάστασης  του πλανήτη για την καταστροφή που του έχουμε προκαλέσει εμείς οι άνθρωποι. Κι αυτό θα περάσει, φτάνει να έχουμε καταλάβει τα μαθήματα που ήρθε να μας διδάξει.

Η απόσταση και τα μέτρα που έχουν παρθεί λόγω της πανδημιολογικής κρίσης στερούν την βασική ανάγκη που είναι η επαφή μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού.  Πως πιστεύετε ότι μπορεί ν αντιμετωπιστεί;   

Δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι θα τραγουδούσαμε μπροστά σε κοινό με μάσκες! Έχω δει πολλές ταινίες τέτοιου είδους στο παρελθόν και μου φαινόντουσαν θρίλερ εντελώς επιστημονικής φαντασίας. Ζούμε το Contagion  ενάμιση  χρόνο τώρα με τη διαφορα ότι αυτό κατέληγε κάπου και είχε αίσιο τελος. Κι εγώ πιστεύω πως όλα θα περάσουν αλλά το θέμα είναι πότε…

Πως καταλήξατε στο πρόγραμμα που διαμορφώσατε και θα παρουσιάσετε μαζί με τον σύζυγό σας , Διονύση Σχοινά;

Το φτιάξαμε με μεγάλο ενθουσιασμό! Βάλαμε αρκετά παλιά τραγούδια που τα ζητάει το κοινό σε μόνιμη βάση και φέραμε τις ενορχηστρώσεις μας στο σήμερα για ν ακουστούν τα τραγούδια φρέσκα! Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία την εμφάνιση μας στο Κατρακειο!

Μετά από αυτή την πορεία στο τραγούδι θα λέγατε ότι είστε στο σημείο που ονειρευόσασταν;

! Κάθε φορά η επόμενη δουλειά μου θέλω και επιδιώκω να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να ξαφνιάζω ευχάριστα τον κόσμο. Αυτό είναι και ένα είδος εκπαίδευσης του κοινού να περιμένει από τον καλλιτέχνη κάθε φορά κάτι ακόμα και πάντα εξελικτικό.

Η διαδρομή σας ήταν αποτέλεσμα ευκαιριών , ή επιλογών;

Στο μεγαλύτερο βαθμό ήταν επιλογών. Οι χώροι, οι συνεργάτες, το ρεπερτόριο, η αποχή μου για ένα διάστημα από τα νυχτερινά μαγαζιά και οι εμφανίσεις μου σε μια αίθουσα κινηματογράφου και η επιστροφή μου στις πίστες.

Βέβαια μεγάλο ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι συνεργάτες-φίλοι που είναι πολύ σημαντικοί ο καθένας στον τομέα του, άνθρωποι με κύρος που χαίρουν σεβασμού κι εκτίμησης στο χώρο μας. Γι αυτό ευγνωμονώ το Θεό που βρεθήκαμε τη σωστή στιγμή και πλέον προχωράμε μαζί!

Ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των καλλιτεχνών που έχουν την αποδοχή  και την αγάπη του κοινού που δεν  ακούει το είδος που τραγουδάτε , αλλά και από συναδέλφους σας που κινούνται  σε διαφορετικές «περιοχές».  Τι θεωρείτε ότι καταφέρνει και τους κερδίζει;

Αυτό το ξέρω και είναι κάτι που με συγκινεί αφάνταστα. Πάνω απ όλους κι απ όλα είναι για μένα η αγάπη του κοινού που με στηρίζει από τότε που συστήθηκα με τον πρώτο μου δίσκο την Πρόβα. Θέλω να πιστεύω πως τους αγγίζει η φωνή μου και φυσικά τα ίδια τα τραγούδια μου που εδώ και μια 30ετια ακούγονται και τραγουδιούνται σα να βγήκαν σήμερα! Είναι επίσης πολύ τιμητικό που με αποδέχονται οι συνάδελφοι μου της αντίπερα όχθης και χαίρομαι για την αγάπη και την εκτίμηση τους. Πιστεύω πως ο,τι συμβαίνει είναι απόρροια της ειλικρίνειας μου που φαίνεται από τον τρόπο που τραγουδάω, από τη θέση που παίρνω στα κοινά και από την προσωπική μου ζωή που είναι «κανονική».

Πως θα θέλατε και κλείσει η καλοκαιρινή σας περιοδεία;

Στην Αθήνα, σ ενα κατάμεστο θέατρο ( τηρουμένων πάντα των μέτρων) με τον παλμό που είχε το κοινό στη θεσσαλονίκης   στο θέατρο Γης!

Ποια είναι τα  επόμενα σχέδια σας ;

Μια βδομάδα ξεκούραση στο σπίτι στην Επίδαυρο και αμέσως πίσω για να δουλέψουμε πάνω σε πολύ ωραία πράγματα που θα ξεκινήσουν από αρχές Σεπτέμβρη και θα αφορούν μέχρι και το χριστουγεννιατικο δίσκο μας!!!

 INFO

Κατράκειο Θέατρο , Δευτέρα 19 Ιουλίου , στις 21.00, τηλ. 2107234567