Στις φυλακές Δομοκού θα μεταφερθεί μετά τον εισαγγελέα ο φυγόποινος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης.

Ο κ. Σταυριανάκης είπε πως οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν πολύ συντονισμένες τις τελευταίες ημέρες και τόνισε πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό.

«Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά εκεί τον γνώριζαν και οι πόρτες. Δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Ως προς την 52χρονη η οποία τον φιλοξενούσε στο σπίτι της στου Ζωγράφου, ο ίδιος επεσήμανε ο πελάτης του δεν διατηρούσε μακρινή φιλία μαζί της. «Περίπου έναν χρόνο και όχι παραπάνω να την ήξερε» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» ένα κύκλο περίπου 300 ατόμων που είχαν σχέσεις με τον Χρήστο Παππά και θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει τη διαφυγή του.

Κάθε φορά ο κύκλος των ατόμων μειωνόταν, ενώ οι αστυνομικοί αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, καθώς λόγω της καραντίνας από την πανδημία, τα άτομα αυτά δεν κυκλοφορούσαν πολύ, με αποτέλεσμα το σχέδιο να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Παρόλα αυτά, όταν έφτασαν στην 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2015, κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους για πρώτη φορά το άτομο που έκρυβε τον Χρήστο Παππά.