Το νέο ηλεκτρικό Ariya, της Nissan κάνει το πρώτο εμπορικό του ντεμπούτο από την εγχώρια αγορά, την Ιαπωνία, ενώ, ταχύτατα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η Nissan ανακοίνωσε, την έναρξη προπαραγγελίων στην  αγορά της Ιαπωνίας για την ολοκαίνουργια σειρά περιορισμένης έκδοσης του Nissan Ariya. Η σειρά περιορισμένης έκδοσης του πιο προηγμένου ηλεκτρικού SUV  crossover της Nissan περιλαμβάνει δύο μεγέθη μπαταρίας και δύο εκδόσεις κινητήριων συνόλων.

Η Nissan θα αρχίσει να λαμβάνει προπαραγγελίες για το Ariya σε άλλες αγορές που θα λανσάρει το μοντέλο, αργότερα μέσα στο έτος.

Στο νέο μοντέλο ξεχωρίζει ο προηγμένος σχεδιασμός του, που είναι εμπνευσμένος από τον διαχρονικό ιαπωνικό φουτουρισμό, ενώ, το σύνολο συμπληρώνεται από τις ζάντες 19 ιντσών, που φέρει έναν ξεχωριστό σχεδιασμό τρισδιάστατης λεπίδας. Στο εσωτερικό του, οι ιάπωνες αναφέρουν, ότι το σαλόνι του θα θυμίζει ένα μοντέρνο…καφέ! Η ηλιόλουστη καμπίνα του θα ενισχύεται από την πανοραμική γυάλινη οροφή (με ηλεκτρική κλίση και κύλιση, ηλεκτρικά αναδιπλούμενο σκίαστρο και έλεγχο εξ αποστάσεως), ενώ, τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από απαλό δέρμα Nappa, και το μενού της άνεσης ολοκληρώνεται από το ηχοσύστημα BOSE Premium με 10 ηχεία!

Έξυπνη οδήγηση

Το Ariya θα φέρει τις τελευταίες τεχνολογίες της Nissan. Μεταξύ αυτών η υποστήριξη οδηγού ProPILOT 2.0 και το ProPILOT Remote Park, ως στάνταρ χαρακτηριστικά για όλα τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης του Nissan Ariya.

Το ProPILOT 2.0 δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι,  κάτω από ορισμένες συνθήκες, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας του οδηγού και το στρες κατά την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο μιας λωρίδας. Επιπλέον, το ProPILOT 2.0 υποστηρίζει σενάρια οδήγησης σε πολλές λωρίδες, όπως αλλαγές λωρίδων, διέλευση και έξοδο από αυτοκινητόδρομο.

Στην ευρωπαϊκή αφορά το νέο Ariya θα είνα διαθέσιμο σε πέντε εκδόσεις, που σύμφωνα με τη  Nissan, όλες θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή. Στην ελληνική αγορά το νέο Ariya αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022.