Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του ιερέα που επιτέθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε μητροπολίτες με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.

Συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό είναι και η 32χρονη Ιωάννα, η οποία πριν από ένα σχεδόν χρόνο έπεσε και η ίδια θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Σε μια ανάρτησή της στα social media, η 32χρονη κοπέλα – εμφανώς οργισμένη – επισημαίνει το πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κάποιος από το ίντερνετ επικίνδυνες ουσίες, όπως βιτριόλι. «Ένα χρόνο μετά… δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες όπως το βιτριόλι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο… ως ουσία προς χρήση από τρομοκράτες», γράφει η Ιωάννα.

«Ένα χρόνο μετά που οι νόμοι θα έπρεπε να έχουν αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί αναλόγως των ειδεχθών εγκλημάτων που συμβαίνουν, οι αρμόδιοι είναι απλά θεατές. Γιατί πιστεύουν ότι δεν τους αφορά το θέμα. Τι άλλο πρέπει να γίνει;» συνεχίζει.

«Το μόνο που έχει αλλάξει ένα χρόνο μετά, είναι η βουβή ενθάρρυνση του μιμητισμού, μέσα από την απραξία. Οι νόμοι πρέπει να καθορίζονται από τις ανάγκες της κοινωνίας. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ», καταλήγει το Instagram Story της 32χρονης Ιωάννας.

Παγώνουν το αίμα οι μαρτυρίες των θυμάτων

Παρών στην επίθεση ήταν και ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος που τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό, ευτυχώς ελαφρά.

«Ο πρώην ιερέας ήταν αρκετά εύστοχος και οι εφτά χτυπηθήκαμε στο πρόσωπο από μία φιάλη και από απόσταση. Ο ιερέας ήταν κατηγορούμενος, ήταν μέσα στην αίθουσα, και όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του και ότι πλέον έχει καθαιρεθεί, έβγαλε τη φιάλη και άρχισε να μας ραντίζει το υγρό. Η φιάλη ήταν μεγάλη, δύο λίτρων, την κρατούσε με τα δύο του χέρια. Δεν είπε κάτι. Την φιάλη την είχε σε μια τσάντα. Όταν είδα και έβγαλε τη φιάλη, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήταν αγιασμός. Δεν πήγε το μυαλό μου αλλού», είπε περιγράφοντας την επίθεση στο Mega.

«Μας φύλαξε ο Θεός, και εμένα προσωπικά. Είχα μία εικόνα στην τσέπη μου και αγιασμό και πιστεύω ότι αυτά βοήθησαν πολύ. Τα μάτια μου είναι πολύ καλά, υπάρχουν εγκαύματα στο πρόσωπο αλλά μου είπαν από το νοσοκομείο ότι δεν είναι σοβαρά και για αυτό δεν έκατσα. Δεν έχω εικόνα για τους υπόλοιπους, αλλά νομίζω ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους», συμπλήρωσε για την κατάσταση της υγείας του.

«Κατάλαβα γρήγορα ότι ήταν καυστικό υγρό αυτό που μας πετούσε από το τσούξιμο στα μάτια, επειδή ήταν άμεσο, ενώ άλλαξε χρώμα και το ράσο κάποιου άλλου μητροπολίτη μόλις έπεσε πάνω του το υγρό», πρόσθεσε ο μητροπολίτης Άρτης.