Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να παίζεις FIFA και Call of Duty! Δεν έχουμε τίποτα μαζί τους -κάθε άλλο- απλά τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει τόσα και τόσα κορυφαία παιχνίδια που θα ‘ναι κρίμα να τα προσπεράσεις! Σε όποιο σύστημα κι αν παίζεις -Xbox, PlayStation ή Switch- τα νέα releases καλύπτουν κάθε είδος: από racing και RPG μέχρι FPS και action adventure. Δεν αφήσαμε ράφι για ράφι και σου προτείνουμε τα top 10 καινούρια video games που σε περιμένουν να τα «λιώσεις»!

Oddworld: Soulstorm

Ένα αγαπημένο franchise επιστρέφει! Το Oddworld: Soulstorm μας δίνει την ευκαιρία έπειτα από πολλά χρόνια να παίξουμε με τον συμπαθέστατο Abe ο οποίος για άλλη μια φορά προσπαθεί να οδηγήσει τη φυλή των Mudokons στην ελευθερία! Πρόκειται για ένα 2.5D side-scrolling platformer που ναι μεν βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων κυκλοφοριών της σειράς, έχει φροντίσει ωστόσο να διανθίσει το gameplay του με νέους μηχανισμούς προσφέροντας έτσι μια ανανεωμένη εμπειρία. Οι ενέργειές σου θα καθορίσουν την πλοκή του παιχνιδιού, από τη δημιουργία όπλων και αντικειμένων, μέχρι τους Mudokons που θα σε ακολουθήσουν εν τέλει. Το ‘χεις;

Διατίθεται σε: PS5, PS4, PC

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Φρέσκο-φρέσκο, το Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, αποτελεί spin-off της ομώνυμης σειράς της Capcom και sequel του πρώτου Monster Hunter Stories του 2016. Τι να περιμένεις απ’ αυτό; Μία εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό! Άγρια και επιβλητικά πλάσματα περιμένουν να τα δαμάσεις και να ταξιδέψεις μαζί τους σε πανέμορφους κόσμους. Ως προς το σενάριο, ο Rathalos έχει εξαφανιστεί με τον χαρακτήρα σου, απόγονο του θρυλικού Red να έρχεται να πάρει τη θέση του. Με την Ena και τον Navirou στο πλάι σου, ετοιμάσου για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια!

Διατίθεται σε: PC, Switch

Resident Evil Village

Το Resident Evil μας ταξιδεύει στην ανατολική Ευρώπη και στο κάστρο των Dimitrescu. Εκεί, ο Ethan Winters θα χρειαστεί αφού καταλάβει τι ακριβώς γίνεται, να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου αρχικά να γλιτώσει από την εντυπωσιακότατη Lady Alcina Dimitrescu και τις κόρες της και εν συνεχεία να ξεμπερδεύει με δαύτες μια και καλή. Το Resident Evil Village παίρνει τα καλύτερα στοιχεία των προηγούμενων κυκλοφοριών της σειράς και μας χαρίζει μια survival horror περιπέτεια που δοκιμάζει διαρκώς το νευρικό μας σύστημα.

Διατίθεται σε: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC

Little Nightmares II

Το Little Nightmares II είναι όνομα και πράγμα! Ένα platformer με στοιχεία puzzle game, το δημιούργημα της Tarsier Studios θα σε αιχμαλωτίσει από την πρώτη στιγμή. Prequel του πρώτου τίτλου της σειράς που κυκλοφόρησε το 2017, έρχεται με έναν νέο πρωταγωνιστή και προσφέρει μία απόλυτα επιβλητική εμπειρία. Ο 2.5D κόσμος του είναι φτιαγμένος με πολύ μεράκι και προσεγμένος μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Όσο για το gameplay του, η όλη εμπειρία είναι τόσο έντονη που θα σε συγκλονίσει.

Διατίθεται σε: PS4, Xbox One, PC, Switch

Returnal

Η Sony πόνταρε πολλά στο Returnal και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει. Μιλάμε για ένα roguelike shooter τρίτου προσώπου με την πρωταγωνίστριά του, μία scout της ASTRA, να φτάνει σε έναν πλανήτη στον οποίο ανακαλύπτει… πτώματά της! Το στόρι του παιχνιδιού είναι το κάτι άλλο, με τον παίκτη να παλεύει για τη ζωή του σε ένα ατελείωτο time loop. Τα γραφικά του Returnal είναι φανταστικά με τον τίτλο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του PS5 προσφέροντας εκπληκτικά ομαλό animation μέσα σε μία χρωματική πανδαισία.

Διατίθεται σε: PS5

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Το Super Mario 3D World ήταν ένα θεσπέσιο παιχνίδι με ένα όμως βασικό μειονέκτημα: κυκλοφόρησε στο Wii U με αποτέλεσμα ελάχιστοι να είναι εκείνοι που το απόλαυσαν. Η επανακυκλοφορία του στο Switch λοιπόν δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Ένα 3D platformer με τον Mario και την παρέα του καθώς προσπαθούν να σώσουν το Sprixie Kingdom από τον Bowser που προσφέρει ό,τι θα περίμενες από ένα Mario: τον μυστακοφόρο υδραυλικό σε απίθανα κοστούμια, σπουδαία επίπεδα, πανέμορφα γραφικά και φοβερή ενέργεια. Η έκδοση του Switch διαθέτει και το DLC Bowser’s Fury.

Διατίθεται σε: Switch

Outriders

Ήρθε η ώρα να παίξεις με τους φίλους σου ό,τι πιο φευγάτο έχει κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες. Το Outriders είναι ένα co-op action RPG από την People Can Fly (Bulletstorm κανείς;) με sci-fi κόνσεπτ που διαδραματίζεται στο μέλλον. Ο παίκτης δημιουργεί τον ήρωά του και ρίχνεται στη μάχη. Εκεί είναι και το «ζουμί» του. Το πιστολίδι είναι άφθονο, οι χάρτες εντυπωσιακοί, τα όπλα πολλά, ενώ οι υπερδυνάμεις των χαρακτήρων κάνουν τη διαφορά γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς σε δευτερόλεπτα.

Διατίθεται σε: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC

It Takes Two

O Josef Fares «ξαναχτύπησε» με ένα ακόμα co-op action adventure. Το It Takes Two θυμίζει σαν κόνσεπτ το A Way Out, μόνο που αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με μία χαριτωμένη και ευχάριστη ιστορία που θυμίζει παραμύθι. Ο τίτλος παίζεται από δύο παίκτες οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν συνδυάζοντας τις δυνάμεις και τις ικανότητες των ισάριθμων πρωταγωνιστών έτσι ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης των multiplayer εμπειριών, το It Takes Two έχει τον τρόπο να σε μεταφέρει στον κόσμο του.

Διατίθεται σε: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC

Super Mario 3D All-Stars

Γιόρτασε τα 35 χρόνια του Super Mario με τον καλύτερο τρόπο! Το Super Mario 3D All-Stars είναι εδώ και σε ταξιδεύει σε περασμένες δεκαετίες! Περιλαμβάνει τα Super Mario 64, Super Mario Sunshine και Super Mario Galaxy, όλα με αναβαθμισμένα γραφικά προκειμένου να τα απολαύσεις στο Switch σου όπως τους αρμόζει. Εκατοντάδες ώρες gameplay, δεκάδες κόσμοι και χιλιάδες νομίσματα, όλα σε ένα απίστευτο πακέτο για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί. Το παιχνίδι έχει αποσυρθεί από το eShop του Switch γι’ αυτό πρόλαβέ το όσο είναι καιρός.

Διατίθεται σε: Switch

Hitman 3

Η τριλογία των Hitman ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Hitman 3 αποτελεί μακράν ό,τι καλύτερο μας έχει προσφέρει η σειρά, με τον Agent 47 να αναλαμβάνει ορισμένα από τα πιο δύσκολα συμβόλαια στην καριέρα του. Οι αποστολές του παιχνιδιού φαντάζουν από τη μία ακατόρθωτες. Από την άλλη όμως, η απόλυτη ελευθερία κινήσεων που δίνει στον παίκτη, έχει ως αποτέλεσμα εκείνος να είναι σε θέση να προσεγγίσει την κάθε περίπτωση όπως προτιμά. Καλοί παίκτες είναι πολλοί. Silent assassins όμως…;

Διατίθεται σε: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC, Switch