Το παζλ που συνδέει τη δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη με εκείνη της 37χρονης συζύγου του προσπαθούν να συνθέσουν οι αξιωματικοί της ασφάλειας προκειμένου να ρίξουν φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση

Ο Κορφιάτης είχε μιλήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2020 για πρόσωπα και καταστάσεις στη Ζάκυνθο. Σε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου είχε κάνει λόγο για άτομα που πίστευε πως κρύβονται πίσω από την ένοπλη επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 37χρονης συζύγου του αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του ίδιου πέρυσι το καλοκαίρι.

Μάλιστα, και τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε καταθέσει αναφορά για άτομα που θεωρούσε πως είχαν σχεδιάσει να τον βγάλουν από τη μέση ώστε να μην καταθέσει ως μάρτυρας σε υπόθεση δολοφονίας. Ωστόσο, πριν από έναν μήνα το συμβόλαιο θανάτου για το οποίο μιλούσε «έκλεισε» οριστικά με την εκτέλεση του 54χρονου μέρα μεσημέρι σε γραφείο στο κέντρο της Ζακύνθου.

Το ερώτημα πουαπασχολεί πλέον είναι γιατί ύστερα από τόσα στοιχεία υπήρξε κωλυσιεργία στην έρευνα των αστυνομικών και δεν απέτρεψαν το έγκλημα με θύμα τον επιχειρηματία.

Τι προκύπτει από τις 7 συλλήψεις

Χθες οι αστυνομικοί αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχέια που είχαν συλλέξει το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε επτά συλλήψεις καθώς και προσαγωγές για την υπόθεση σε παράλληλες επιχειρήσεις σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο.

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν για να εξεταστούν στη ΓΑΔΑ, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο άτομα και ένας εμπλεκόμενος βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Ανάμεσα στα πρόσωπα που αναζητούν οι Αρχές είναι μια γυναίκα που θεωρείται πως είχε αναλάβει την παρακολούθηση του Κορφιάτη και της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν συνδέσει πρόσωπα και ρόλους και να γνωρίζουν ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Έφτασαν στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας της συζύγου του 54χρονου μέσα από στοιχεία που προέκυψαν από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων και από αποτυπώματα αλλά και δείγματα γενετικού υλικού που εντοπίστηκαν στο σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους από τη Ζάκυνθο.

Πηγή φωτογραφίας: zantepress24

Ο ρόλος του απότακτου αστυνομικού

Ένα από τα πρόσωπα για τα οποία γινόταν λόγος στην αναφορά του επιχειρηματία που αφορούσε τη δολοφονία της γυναίκας του ήταν και ένας απότακτος αστυνομικός που είχε διατελέσει υποδιοικητής Ασφαλείας στο νησί του Ιονίου και είχε καταδικαστεί για ληστεία, με τον επιχειρηματία να είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Ο απότακτος αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης για την ληστεία μαμούθ των 300.000 ευρώ. Ως ηθικός αυτουργός της ληστείας σε εισοδηματία κρίθηκε ο εν λόγω απότακτος αξιωματικός και η κατηγορία στηρίχθηκε στην δίκη με μάρτυρα τον ξενοδόχο Ντίμη Κορφιάτη. Σημειώνεται πως ο απότακτος αστυνομικός αποφυλακίστηκε πριν από το Πάσχα.

Ο «ματωμένος» bodyguard του εφοπλιστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κορφιάτης πάντως ως εκτελεστή της συζύγου του κατονόμασε Ζακυνθινό που ζει στην Αθήνα και εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα σε εφοπλιστή. Ως βασικό συνεργό είχε καταγγείλει κάτοικο της Ζακύνθου που ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί στο νησί το 2017 από συγχωριανό του ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Σε βάρος του κατηγορουμένου είχε επιβληθεί πρωτόδικα συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ στο εφετείο η ποινή έπεσε στα 7 χρόνια, αφού η επίδικη ανθρωποκτονία είχε τελεστεί σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής του κατηγορουμένου και «προκλήθηκε από επανειλημμένες απειλές και λοιπές παράνομες πράξεις που είχε τελέσει ο θανών».

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του bodyguard, τη δεκαετία του 1990, είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πατέρα του κατηγορούμενου που μόλις πριν από λίγο διάστημα ξανακέρδισε την ελευθερία του.

Ο μάρτυρας – φωτιά μέσα από τη φυλακή

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν πλήθος υλικού που μπορεί να τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της σκοτεινής υπόθεσης.

Καταθέσεις, συνομιλίες από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, δέιγματα dna αλλά και ένας μάρτυρας – κλειδί που γνώριζε εκ των έσω όλο το σκηνικό της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη πριν ένα μήνα στη Ζάκυνθο και της συζύγου του ένα χρόνο νωρίτερα.

Το πρόσωπο αυτό, φέρεται να έχει περιγράψει λεπτομέρειες που κρίνοτναι κομβικές για την πορεία των ερευνών.