Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας μετά το αιματηρό περιστατικό που συνέβη το πρωί της Κυριακής μετά τις 11.30, όταν άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο γείτονές του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο δράστης, περί τις 11:30, άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα κατά των θυμάτων, έξω από το σπίτι τους στην περιοχή της Δασιάς.

Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή από το σημείο και μετέβη στο σπίτι του, όπου φαίνεται ότι χρησιμοποίησε την καραμπίνα για να δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών μέσων, ο δράστης πυροβόλησε κατά των θυμάτων έξω από σπίτι σε παράδρομο της Δασιάς. Κάτοικος της περιοχής, που έκοβε χόρτα, άκουσε τους πυροβολισμούς και ειδοποίησε την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο.

Οικονομικές – κτηματικές διαφορές

Ο 60χρονος δράστης και η γυναίκα που έπεσε θύμα της επίθεσης -ελληνικής καταγωγής και οι δύο, παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν την τελευταία να είναι Γαλλίδα- φέρεται να είχαν οικονομικές ή κτηματικές διαφορές, ενώ ήταν γείτονες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έμεναν στο ίδιο διώροφο κτίριο.

Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να νοίκιαζε το σπίτι όπου κατοικούσε από τη γυναίκα που σκότωσε, η οποία του έκανε έξωση.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την απόφαση της ιδιοκτήτριας να του κάνει έξωση, οι καυγάδες είχαν αρχίσει να πυκνώνουν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα συνέβαιναν.

Έγκλημα με παράπλευρη απώλεια

Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πώς εμπλέκεται το δεύτερο θύμα, ένας άνδρας που ζούσε στο παρελθόν στη Γαλλία.

Όπως προκύπτει πάντως από τις πληροφορίες, το θύμα έτυχε να βρίσκεται κοντά στην άτυχη γυναίκα όταν ο 60χρονος δράστης όπλισε και την πυροβόλησε. Οι σφαίρες χτύπησαν και τους δύο και ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες από καραμπίνα.

Πηγή: startmediacorfu.gr

Ταμπουρώθηκε σπίτι του

Το περιστατικό συνέβη κοντά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, κινητοποιώντας μεγάλη δύναμη της αστυνομίας.

Αρχικά, οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον άνδρα που είχε διαφύγει από το σημείο του φονικού και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να μπουν στο σπίτι, καθώς ο ύποπτος δεν απαντούσε στα καλέσματά τους.

Εκεί διαπίστωσαν πως ο 60χρονος είχε βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο που σκότωσε το ζευγάρι των Γάλλων.