«Η Πράσινη Επανάσταση είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Όχι μόνο στα παιδιά και τα εγγόνια μας, αλλά και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ, όμως έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να αναπνεύσουν σε έναν πλανήτη βιώσιμο».
Στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι για μας μόνο η αφορμή. Πριν από δύο μέρες, παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για μία Πράσινη Επανάσταση. Περιλαμβάνει έννοιες όπως η Ενεργειακή Δημοκρατία, ο Πράσινος Τουρισμός και η Κοινωνία της ανακύκλωσης, οι οποίες για κάποιους φαντάζουν ακόμη μακρινές, όμως είναι το αύριο που έχουμε ανάγκη σήμερα.
Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι μία μάχη υπαρξιακή για το μέλλον του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των νέων που μας λένε: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα. Πράσινη Επανάσταση σημαίνει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, ανάπτυξη όμως για όλους, όχι για λίγους εκλεκτούς. Στην αυγή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Δημοκρατία περνά μέσα από το περιβάλλον».
- Τραμπ: Χρειαζόμαστε ακόμα δύο εβδομάδες για να πλήξουμε όλους τους ιρανικούς στόχους
- Φρίκη στην Κρήτη: «Κλειδί» η κατάθεση της 7χρονης κόρης του ζεύγους για τον τραυματισμό της μητέρας του από τον πατέρα του
- Μαρία Καρυστιανού: Η συγκινητική ανάρτηση για τη Γιορτή της Μητέρας – «Για εμένα η μητρότητα ξαφνικά άλλαξε μορφή»