Ενώπιον 500 συνέδρων, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανοίξει σήμερα το βράδυ τις εργασίες του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25,  παρουσιάζοντας τις θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Εμβληματικές προσωπικότητες

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας και οι συνεδριακές διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ ο κ. Βαρουφάκης είναι προγραμματισμένο να μιλήσει γύρω στις 9 το βράδυ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής με τις ψηφοφορίες.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν, θα επικαιροποιηθούν και θα εξειδικευτούν οι θέσεις του κόμματος σε όλα τα πεδία πολιτικής πάνω σε 22 κείμενα βάσης που έχουν προκύψει από τον προσυνεδριακό διάλογο, ενώ μηνύματα προς το συνέδριο έχουν στείλει, εμβληματικές προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Ολόψυχη αλληλεγγύη

Μεταξύ αυτών ο νομπελίστας φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι από τα ιδρυτικά μέλη του DiEM25, η ακτιβίστρια και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν καθώς και ο Βρετανός σκηνοθέτης Κέν Λόουτς.

«Γεια σας, σύντροφοι του ΜέΡΑ25. Μακάρι να μπορούσα να είμαι μαζί σας όχι μόνο με τις σκέψεις μου και με την ολόψυχη αλληλεγγύη μου. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός. Μας αφορά όλους. Το διακύβευμα είναι τεράστιο. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο βαρυσήμαντο έργο που αναλάβατε» αναφέρει ο Νόαμ Τσόμσκι

Ριζοσπαστικοποίηση, ενεργό συμμετοχή και μαζική ανυπακοή

Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να αναφερθεί στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική κατάσταση, την πορεία του ΜέΡΑ25 και του DiEM25, τη θέση του κόμματος για το ευρώ, αλλά και τη θέση του ΜέΡΑ25 για τις πολιτικές συνεργασίες.

Θα αναφερθεί επίσης και στις διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στο παλαιστινιακό. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 «δίνοντας μια κατεύθυνση για περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση και ενεργό συμμετοχή, θα καλέσει σε μαζική ανυπακοή απέναντι στις πολιτικές της εξαθλίωσης που θρέφουν και το αυγό του φιδιού», όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με μια συναυλία με τους Δημήτρη Ζερβουδάκη και Σπύρο Γραμμένο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και η δεύτερη φάση του τον Νοέμβριο για ζητήματα ιδεολογίας και μακρόπνοης στρατηγικής.