Λίγο πριν τις 8 το βράδυ έφτασε στο εστιατόριο «Διόνυσος» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών όπου τον περίμενε ο Νίκος Δένδιας για το ανεπίσημο δείπνο των δύο ανδρών προκειμένου να προετοιμάσουν την αυριανή επίσημη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θερμή χειραψία με θέα την Ακρόπολη

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν θερμή χειραψία και το δείπνο με θέα την Ακρόπολη αναμένεται να κρατήσει μία με μιάμιση ώρα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφτασε με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και αφού είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής η ιδιωτική του επίσκεψη στην Κομοτηνή.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, στις 11:00, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Νωρίτερα αύριο το πρωί στις 10:15 ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου.

https://www.megatv.com/2021/05/30/sti-skia-tis-akropolis-anepisimo-deipno-dendia-se-tsavousoglou/?pubid=2020382012

Η μειονότητα της Θράκης

Ο κ. Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κομοτηνή σήμερα το πρωί επανέλαβε τα περί «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, με αποτέλεσμα να απαντήσει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου τονίζοντας ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη».