Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκεται ο Γεωργιανός που συνελήφθη στα σύνορα του Εβρου με πλαστά έγγραφα, ενώ προσπαθούσε να φύγει από την Ελλάδα.

Ο 30χρονος πρόκειται να εξεταστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι διερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, από αδίστακτους κακοποιούς, μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά.

Ο αλλοδαπός φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία η οποία διαπράχθηκε, τον περασμένο Μάρτιο, σε σπίτι ηλικιωμένων στο Πικέρμι, τους οποίους οι δράστες έδεσαν και χτύπησαν, όπως και την οικιακή βοηθό τους και διερευνάται εάν εμπλεκεται και στη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζουν να εστιάζονται σε σεσημασμένους κακοποιούς που έχουν διαπράξει με ιδιαίτερη βιαιότητα ληστείες, ενώ τα εργαστηριακά ευρήματα από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, όπου οι τρεις κακοποιοί παρέμειναν για πολλή ώρα, αναμένεται να «ρίξουν φως» στην υπόθεση.

Ποιος είναι ο Γεωργιανός

Αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει να λύσουν την υπόθεση και να εξιχνιάσουν τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας μπροστά στα μάτια του 11 μηνών βρέφους της και του 32χρονου συζύγου της, είναι, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πως τις τελευταίες μέρες ο 36χρονος Γεωργιανός που εξετάζεται είχε εξαφανιστεί, δεν υπήρχαν ίχνη του και ξαφνικά εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή στους Κήπους του Έβρου, να προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με πλαστό διαβατήριο.

Ο 36χρονος συμμετείχε (μαζί με άλλα τέσσερα άτομα) σε άγρια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού και της οικιακής τους βοηθού στις 7 Μαρτίου στο Πικέρμι. Εκεί είχε βρεθεί DNA του και έτσι συνελήφθη όταν εντοπίστηκε στον Έβρο.

Οι αρχές θα τον εξετάσουν σε σχέση με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά γιατί θεωρείται πως είναι στρατολόγος ή πληροφοριοδότης ομάδας Γεωργιανών που τους τελευταίους μήνες είχαν κάνει κι άλλες ληστείες στη βορειοανατολική Αττική.

Τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρείται ύποπτος

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις λόγοι, για τους οποίους ο 36χρονος Γεωργιανός θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία.

Σύμφωνα με «Το Βήμα» και τις πληροφορίες που προέκυψαν κυρίως από ανάλυση DNA, ο πρώτος λόγος είναι ότι ο εν λόγω αλλοδαπός ήταν ένας από τους πέντε δράστες της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να έχουν εντοπίσει ομοιότητες μεταξύ των δύο περιστατικών – σε Γλυκά Νερά και Πικέρμι.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Γεωργιανός έσπευσε να διαφύγει τα τελευταία 24ωρα από τη χώρα, παρά το γεγονός ότι εγκληματική ενέργεια στο Πικέρμι είχε σημειωθεί προ περίπου 70 ημερών.

Και ο τρίτος, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είναι ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με την περιγραφή που είχε δώσει για έναν από τους δράστες και συγκεκριμένα του αποκαλούμενου «κοντού», ο σύζυγος της Καρολάιν.

«Οι δράστες θα συλληφθούν»

Ο πρόεδρος αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, θεωρεί σίγουρο ότι οι δράστες θα συλληφθούν, αφού «έκαναν πολλά λάθη».

«Έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες δολοφόνους. Η δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά έγινε από κατ’ επάγγελμα ληστές αλλά όχι με την ουσία της λέξης. Έκαναν πολλά λάθη, οι δράστες θα συλληφθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει κάνει πολλά πράγματα η αστυνομία και κάνει διαρκώς προσπάθειες αλλά η μαφία δεν είναι κάτι απλό. Όμως, όσους κι αν πιάσει η αστυνομία δεν θα λυθεί το πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες τιμωρίες» κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.