Σε δημοπρασία βγαίνουν τρεις ερωτικές επιστολές που έγραψε το 1953 ο Τζον Κένεντι με παραλήπτη την Σουηδέζα αριστοκράτισσα Γκανίλλα φον Ποστ.

Στις επιστολές που θα βγάλει στο σφυρί οίκος δημοπρασιών στη Βοστώνη προκύπτει ότι ο δολοφονημένος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ την γνώρισε το 1953, λίγο καιρό πριν παντρευτεί την Τζάκι Κένεντι.

Στις 8 σελίδες, που περιλαμβάνονται συνολικά μέσα στον φάκελο, υπάρχει ένα πλήρες γράμμα, υπογεγραμμένο από τον τότε γερουσιαστή της Μασαχουσέτης με το λογότυπο της Γερουσίας των ΗΠΑ και δύο σημειώσεις του.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auction, Μπόμπι Λίβινκστον εκτιμά ότι τα γράμματα ίσως πωληθούν για 30.000 δολάρια ή και παραπάνω, εώς τις 12 Μαΐου, όταν και λήγει η δημοπρασία. Επίσης, προσθέτει ότι τα γράμματα είναι αρκετά αποκαλυπτικά και αντικατοπτρίζουν πλήρως τον χαρακτήρα του Τζον Κένεντι.

«Η κατάσταση τους μού δείχνει ότι η Φον Ποστ πιθανότατα διάβαζε επανειλημμένα αυτά τα γράμματα και για αυτό τα διατήρησε έτσι», αναφέρει, ενώ προσθέτει: «Αν θέλετε να μάθετε για τον χαρακτήρα κάποιου, μπορείτε να διαβάσετε όλες τις βιογραφίες, όμως εδώ μπορείτε να διαβάσετε ξεκάθαρα τις σκέψεις του».

Σύμφωνα με όσα μαρτυρούν οι επιστολές, το ζευγάρι είχε ένα σύντομο φλερτ λίγες εβδομάδες πριν το γάμου του Προέδρου των ΗΠΑ με την Τζάκι Κένεντι, αφού είχαν συναντηθεί στη Γαλλική Ριβιέρα. Βέβαια, η επιστολή του τρία χρόνια αργότερα δείχνει ότι μάλλον δεν την ξεπέρασε ποτέ.

Μάλιστα, η Γκανίλλα φον Ποστ έγραψε ένα υπόμνημα το 1997 με τον τίτλο «Love, Jack», το οποίο μιλάει για την ερωτική τους σχέση. Όπως αποκαλύπτει στις σελίδες του, η σχέση τους δεν πήγε ποτέ παραπέρα, καθώς όλες οι προσπάθειες του Κένεντι να λήξει τον γάμο του και να τήν φέρει δίπλα του στις ΗΠΑ, απέτυχαν. Ο λόγος δεν είναι ήταν άλλος από τον πατέρα του, ο οποίος δεν αποδεχόταν την Γκανίλλα, αλλά και η αποβολή της Τζάκι Κένεντι το 1995 και η νέα της εγκυμοσύνη αμέσως μετά.

Στο γράμμα του αναφέρεται στον γάμο της Φον Ποστ με έναν αγρότη και τής εξομολογείται ότι λυπάται για αυτό, καθώς την ήθελε να είναι στο πλευρό του στις ΗΠΑ. Έπειτα τής φανερώνει ξεκάθαρα τα συναισθήματα του: «Αν δεν παντρευτείς, έλα, θα ήθελα να σε δω. Πέρασα υπέροχα το προηγούμενο καλοκαίρι μαζί σου. Είναι μία πολύ φωτεινή ανάμνηση της ζωής μου, είσαι υπέροχη. Μου λείπεις».

Στη συνέχεια της επιστολής του, αναλογίζεται ότι έχουν πολύ καιρό να ιδωθούν και προσπαθεί να «σπάσει τον πάγο» μεταξύ τους. Τής λέει: «Δεν είναι περίεργο μετά από τόσους μήνες; Ίσως να είναι δύσκολο στην αρχή, αφού είμαστε σαν ξένοι, αλλά είμαι βέβαιος πως όλα θα λειτουργήσουν από μόνα τους. Αν και η απόσταση είναι μεγάλη, νομίζω πως αξίζει τον κόπο».

Όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών, οι δυο τους συναντήθηκαν τυχαία μία φορά το 1958, σε ένα γκαλά στο Waldorf Astoria όταν η Γκανίλλα ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Ο άντρας της πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1960, ενώ ο Κένεντι δολοφονήθηκε τρία χρόνια αργότερα. Εκείνη μετακόμισε στη Φλόριντα και πέθανε το 2011.