Πριν από λίγο καιρό η Aiways παρουσίασε το U5, ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα λανσαριστεί στην αγορά σύντομα. Σήμερα, η κινεζική φίρμα, παρουσίασε και ένα ακόμη μοντέλο, το U6, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του U6ion concept.

Το νέο μοντέλο το έχει σχεδιάσει ο Κεν Οκουγιάμα, που εργάστηκε τον οίκο Pininfarina και έχει σχεδιάσει και την Enzo Ferrari, όντας ένα αυτοκίνητο που με την κουπέ του …περιβολή έχει πετύχει ιδιαίτερα χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή – στα  0,27 Cd.

Ιδίαίτερα …χάιτεκ είναι το εσωτερικό του, με την ψηφιακή οθόνη να καταλαμβάνει το εμπρός τμήμα του ταμπλό, ενώ, θα φέρει πληθώρα εφαρμογών, συστημάτων ενημέρωσης και συνδεσιμότητας.

Για την κίνηση του θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων με 315 Nm ροπής, με την μπαταρία 63 kWh, της CATL, να προσφέρει αυτονομία 650 χιλιομέτρων ανά φόρτιση στον κύκλο NEDC.

Το Aiways U6 θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στις αρχές του 2022, θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη, σε συγκεκριμένες αγοράς, όπως και το U5.