Μια εξαιρετική ταινία μεταδίδει, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή το Mega 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την ταινία MARSHALL σε σκηνοθεσία του Ρέτζιναλντ Χάντλιν.

Το 1940, ο Θέργκουντ Μάρσαλ είναι νεαρός δικηγόρος που διασχίζει τη χώρα υπερασπιζόμενος στις δικαστικές αίθουσες αθώους Αφροαμερικανούς από άδικες κατηγορίες. Μια από τις πρώτες δίκες του Θέργκουντ, όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του ήταν η υπόθεση ενός Αφροαμερικανού ονόματι Τζόσεφ Σπελ, που κατηγορήθηκε άδικα για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας από το λευκό αφεντικό του, την Έλινορ Στράμπινγκ.

Ο ρατσιστής δικαστής απαγορεύει στον Μάρσαλ να μιλήσει στο δικαστήριο, αναγκάζοντας τον Φρίντμαν, έναν άλλο δικηγόρο, να ενεργήσει ως επικεφαλής σύμβουλος και έτσι μαζί δίνουν μία μάχη κατά του ρατσισμού σε ένα δικαστικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές και εντάσεις. Η ταινία περιγράφει τα πρώιμα χρόνια του θρυλικού δικηγόρου και μετέπειτα πρώτου Αφροαμερικανού Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Θέργκουντ Μάρσαλ. Ο Μάρσαλ πολέμησε με πάθος τον ρατσισμό και έμεινε γνωστός για τη δικαστική υπόθεση που κατήργησε τους φυλετικούς διαχωρισμούς στα σχολεία της Αμερικής.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το “Stand Up for Something”.

Ο πρωταγωνιστής, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, έχασε την άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο και έφυγε από τα ζωή στα 43 του χρόνια. Έγινε διάσημος για τον ρόλο του μαύρου υπερήρωα Black Panther στις ταινίες της Marvel που τον μετέτρεψε σε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.