Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο άρχοντας των κρίκων και το επιβεβαίωσε σε μιαν ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πρόσθεσε μια πολύ μεγάλη επιτυχία στην τεράστια καριέρα του.

Ο Πετρούνιας έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε για πέμπτη φορά χρυσό μετάλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας μια θρυλική μορφή του αγωνίσματος, τον Γιούρι Κέκι.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έδειξε και στην Βασιλεία πως δεν έχει αντίπαλο, καθώς πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, συγκεντρώνοντας 15.400 βαθμούς. Κανείς δεν μπορούσε να… πλησιάσει τον Λευτέρη Πετρούνια και ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει πως είναι πανέτοιμος για την κατάκτηση πολλών ακόμα χρυσών μεταλίων σε κάθε διοργάνωση.

Ο Πετρούνιας έφτασε, με την κατάκτηση του χρυσού στην Ελβετία, τα δέκα χρυσά μετάλια σε μεγάλες διοργανώσεις, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι ο κορυφαίος.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ρώσος, Ναγκόρνι ενώ το χάλκινο μετάλιο κατέκτησε ο Ιταλός Μαρέσκα.

Δείτε εδώ βίντεο με την προσπάθεια του Έλληνα Ολυμπιονίκη:

Δείτε την ξεχωριστή αφιέρωση του Πετρούνια μετά το τέλος του προγράμματος του: