Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθούν τα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος , προκειμένου να διαπιστωθεί αν και από ποια πρόσωπα έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως η πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην Ασφάλεια, και ως πρώτος μάρτυρας αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ο Κώστα Βαξεβάνη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης γνωστοποίησε ότι λήφθηκαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, μετά τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του.

Η σχετική ανακοίνωση του κ.Χρυσοχοϊδη αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».