Το γκρι είναι ένα από τα πιο ευέλικτα χρώματα στον κόσμο και φαίνεται υπέροχο όταν συνδυάζεται με διάφορα φωτεινά χρώματα. Για το 2021, το χρώμα συνδυάστηκε με κίτρινο από την διάσημη εταιρεία χρωμάτων Pantone, το οποίο ονομάστηκε Ultimate Grey και Illuminating ως τα χρώματα της χρονιάς.

View this post on Instagram

A post shared by Katelyn Areington (@katelyn_fields_design)

Εάν είστε διστακτικοί για να δοκιμάσετε το κίτρινο, ξεκινήστε με πιο διακριτικά κομμάτια όπως ένα κίτρινο καπέλο ή μια τσάντα, όπως είδαμε στις πασαρέλες των Versace, Balmain, Acne Studios, Salvatore Ferragamo, Jacquemus και Fendi για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.

Προσοχή στον τόνο

Συνιστάται να φοράτε κίτρινο πιο κοντά στο πρόσωπο καθώς δίνει λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα. Απλά θυμηθείτε πως μια τόσο έντονη απόχρωση χρειάζεται και την βοήθεια του μακιγιάζ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρείτε τη σωστή απόχρωση του κίτρινου χρώματος για τον τόνο του δέρματός σας, οπότε δοκιμάστε μερικές αποχρώσεις πριν καταλήξετε.

Οι συνδυασμοί ανοιχτού γκρι με λεμονί, που δημιουργούνται με απαλές χρωματικές μεταβάσεις όταν δεν υπάρχουν φωτεινές αντιθέσεις, μπορούν να σας κάνουν να δείχνεται πιο λεπτοί. Θα δημιουργήσετε μια πιο τολμηρή εικόνα με συνδυασμούς σκούρο γκρι και ζεστό μέλι ή κίτρινο της μπανάνας, καθώς οι αποχρώσεις θα είναι πιο αντίθετες και το πλούσιο κίτρινο θα δώσει ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Λάβετε υπόψη ότι το γκρι μπορεί να αντικατασταθεί από ασήμι και το κίτρινο από χρυσό.

Το κίτρινο και το μαύρο είναι επίσης ένας τολμηρός συνδυασμός, αλλά μπορεί να φαίνεται αρκετά έντονος ή ακόμα και κιτς αν δεν γίνει προσεκτικά. Εναρμονίστε τα αντίθετα χρώματα με πιο ήπιους τόνους όπως κίτρινο του βούτυρο, λευκό του γάλακτος, κρέμα, χακί, καφέ αποχρώσεις, γκρι-μπλε και άλλους γκρι τόνους.

Tip για προχωρημένους!

Για να κάνετε το γκρι και το κίτρινο να φαίνεται πιο σικ, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα χρώμα αλλά συνδυάστε το με ρούχα που έχουν μοτίβα, όπως καρό, ριγέ ή δέρμα (κροκό ή της ζέβρας). Δώστε προσοχή σε διαφορετικές υφές ρούχων, θα δώσουν επίσης «ενέργεια» στον συνδυασμό.