Δεκάδες κρούσματα κοροναϊού έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου κινητοποιώντας τους υγειονομικούς φορείς.

Μέσα σε τρεις μόλις ημέρες περίπου 20 κρούσματα εντοπίστηκαν σε διάφορες κλινικές του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης.

Πρόκειται για κρούσματα που καταγράφηκαν στην Παθολογική Κλινική, την Νευρολογική, την Πνευμονολογική, την Καρδιολογική, την Ογκολογική και την ΜΕΘ.

«Τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στις συγκεκριμένες κλινικές, σε συνοδούς αλλά και σε γιατρούς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλλης.

Ήδη με ανακοίνωσή του το Σωματείο έχει τονίσει την άμεση ανάγκη για συνεχόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς).

«Η μόνη λύση είναι τα συνεχόμενα τεστ για να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και να μην υπάρχει η διασπορά που παρατηρείται αυτήν την περίοδο στο νοσοκομείο», τόνισε σχετικά ο κ. Βρύσαλλης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ είναι εμβολιασμένο αλλά όπως είναι γνωστό ακόμα κι αυτός που έχει εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσει ή να μεταφέρει τη νόσο».