Σε μια χρονική αλλά ουσιαστική… γκάφα έπεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Open. Συγκεκριμένα, στο σημείο της ερώτησης για τον Κουφοντίνα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξε προνομιακή μεταχείριση στους τρομοκράτες, ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως «ο Χριστόδουλος Ξηρός δραπέτευσε επί κυβέρνησης Σαμαρά και συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, μάλλον κάποιο λάθος πρέπει να έκανε ο κ. Τσίπρας καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε συλληφθεί στις 3 Ιανουαρίου 2015, όταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ο Βασίλης Κικίλιας. Η σύλληψη έγινε στην Ανάβυσσο και όλοι θυμόμαστε τον αγνώριστο Χριστόδουλο με τα μακριά ξανθά μαλλιά.

Στις 3 Ιανουαρίου, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε τον τρόπο που επιχείρησε η Ελληνική Αστυνομία και συνέλαβε τον καταζητούμενο τρομοκράτη ο οποίος το είχε σκάσει έπειτα από άδεια που είχε πάρει.

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα», δήλωνε τότε, με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε την έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμενε το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιστάμενες έρευνες στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και έγιναν ακόμη έρευνες πόρτα – πόρτα προκειμένου να εντοπισθεί το κρησφύγετο του Χ. Ξηρού.

Να θυμήσουμε ότι η πολιτική αλλαγή, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έγινε στις 25 Ιανουαρίου, δηλαδή 22 ημέρες μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού για τον οποία περηφανεύτηκε στην τηλεόραση του Οπεν ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια το 2015