Ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση στην Αττική ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας πως τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20 και 50 ετών.

Αυτό παρατηρείται και λόγω του καιρού και των μεταλλάξεων, αλλά και λόγω της αυξημένης κινητικότητας των συγκεκριμένων πολιτών.

Η κ. Πελώνη τόνισε πως τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται πίεση, ενώ θα ακολουθήσουν δέκαε δύσκολες ημέρες.

«Από σήμερα το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στη μάχη κατά της πανδημίας. Θα προστεθεί και κέντρο αποκατάστασης των ασθενών με Covid», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είμαστε στην τελευταία φάση αυτή τη πρωτόγνωρης περιπέτειας. Θεωρώ πως θα χρειαστούν ακόμη δέκα δύσκολες ημέρες μέχρι να έρθει η αποκλιμάκωση. Η άρση των μέτρων και το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα κριθεί από τους ειδικούς», ανέφερε η κ. Πελώνη, ενώ τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το αν το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας.

Σχετικά με τον τουρισμό η κ. Πελώνη ανέφερε πως «Το άνοιγμα του τουρισμού προετοιμάζεται ήδη μεθοδικά και συστηματικά, ενώ ο οδικός χάρτης που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Θεοχάρης χαιρετίστηκε διεθνώς».