Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τεελευταίες ημέρες στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Πέμπτης.

Το ΑΠΘ είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις καθώς από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας, ενώ απεύθυναν κάλεσμα μέσω των social media για στήριξη της κατάληψης.

Η επέμβαση της αστυνομίας γίνεται μετά την απόφαση των καταληψιών να τερματίσουν την κατάληψη σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας που έχουν προγραμματίσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πολύωρη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που τελείωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η πορεία θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και εκεί οι φοιτητές θα προχωρήσουν σε έκδοση ανακοίνωσης που θα σημάνει και την τυπική λήξη της κατάληψης.

Για σήμερα είχε ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και ακαδημαϊκούς. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία σώματος της ασυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.