Το νέο Audi Q2, το compact σχεδιαστικά SUV προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά με ατού τις σύγχρονες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς: Όπως την ενεργητική και παθητική ασφάλεια, την ενημέρωση και ψυχαγωγία, την συνδεσιμότητα, την  υποβοήθηση οδηγού. Στη χώρα μας λανσάρεται με προηγμένους, ισχυρούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 22.350 ευρώ.

Εξωτερικά, το νέο Audi Q2 φέρει σπορ εμφάνιση με μήκος στα 4,21 μέτρα, ενώ το πλάτος και το ύψος παρέμειναν τα ίδια (1,79 και 1,54 μέτρα αντίστοιχα). Οι εκδόσεις Advanced και S  line διαθέτουν ακόμα πιο ιδιαίτερες σχεδιαστικές γραμμές που παραπέμπουν στο Audi Sport quattro, ένα εικονικό μοντέλο της μάρκας.

Το εσωτερικό του μπορεί να φιλεξνήσει πέντε επιβάτες, σε ένα πολυτελές σαλόνι, με νέους σχεδιασμούς σε ταμπλό, καθίσματα κ.α.  Πλήρως ψηφιοποιημένο είναι το εσωτερικό του, ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων, που διατίθεται είτε με αναλογικά όργανα είτε με Audi virtual cockpit με διαγώνιο έως 12,3 ίντσες και MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από δύο κινητήρες  TFSI και δύο TDI με αιχμη του δόρατος τον 1.5 TFSI 150 PS, με ροπή 250 Nm και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (COD) για χαμηλότερη κατανάλωση, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic 7-σχέσεων. Συμπληρώνεται από τον  1.0 TFSI με 110 PS και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων.

Στους πετρελαιοκινητήρες, ο 2.0 TDI συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο S tronic και διατίθεται με ισχύ 116 ή 150 PS, με την τελευταία να είναι η μόνη έκδοση με τετρακίνηση quattro. Όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 AP και η τεχνολογία διπλής δόσης AdBlue των κινητήρων ντίζελ, ελαχιστοποιεί τις εκπομπές NOx.

Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού του νέου Q2 δίνουν το παρόν τους, όπως , μεταξύ άλλων, το Audi pre sense με ραντάρ για να σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ή να μειωθεί η σοβαρότητά τους και την προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (στάνταρ αμφότερα) έως τα  προαιρετικά συστήματα που ανήκουν στα ειδικά πακέτα “Drive”, “Safety” και “Park”. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο πακέτο Drive που περιλαμβάνει ένα νέο high-end σύστημα, το adaptive cruise assist, το οποίο διατίθεται σε συνδυασμό με το MMI navigation plus, το Audi virtual cockpit και το S tronic και το οποίο λειτουργεί σε ολόκληρο το εύρος ταχυτήτων.