Εκείνο που προσωπικώς με καταπλήσσει είναι ότι οι Αρχές πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Οχι ότι τσάκωσαν βουλευτή της ΝΔ, μαζί με δημοσιογράφο, σε ξενοδοχείο στο Κολωνάκι και του επέβαλαν διπλό πρόστιμο (600 ευρώ) για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και για τη μάσκα που δεν φορούσε.

Τον έλεγχο πραγματοποιούσε, βράδυ Τετάρτης, κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, συνοδευόμενο από αστυνομικούς. Τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη (ο οποίος στην πραγματικότητα είναι γκριζομάλλης) και τον δημοσιογράφο τους βρήκαν στο σαλόνι ξενοδοχείου-μπουτίκ στο Κολωνάκι. Κανείς από τους δύο δεν διέμενε στο ξενοδοχείο. Προφανώς είχαν μεταβεί εκεί ειδικά για να κάνουν τη συνάντησή τους. Οπότε έφαγαν κανονικά τα πρόστιμά τους ο καθένας.

Αργότερα, ο βουλευτής υποστήριξε ότι φορούσε μάσκα, δηλαδή ότι οι ελεγκτές και οι αστυνομικοί που βεβαίωσαν το πρόστιμο ψεύδονται. Εκείνος τους εξήγησε, είπε, ότι η συνάντησή του ήταν επαγγελματική και στο πλαίσιο των βουλευτικών καθηκόντων του. Ωστόσο, οι ελεγκτές δεν δέχθηκαν την εξήγηση και του είπαν ότι «η συνάντηση έπρεπε να γίνει σε δωμάτιο του ξενοδοχείου και όχι στο λόμπι». Πάρα πολύ καλά του είπαν! Αν το θέμα ήταν συναισθηματικό, όλοι θα του αναγνωρίζαμε ορισμένα ελαφρυντικά. Αλλά για επαγγελματικό, δεν έχει κανένα…

Τον κάλεσε, πάντως, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Μπούγας στο γραφείο του και, όπως διαβάζω (και ανατριχιάζω…), του απηύθυνε «αυστηρή επίπληξη»! Τον κοίταξε, δηλαδή, με το πιο παγερό βλέμμα του ασκαρδαμυκτί (γι’ αυτό τη λένε αυστηρή) και του είπε με ύφος βαρύ, υπηρεσιακό, την επόμενη φορά να κλείνει δωμάτιο στο ξενοδοχείο…

ΛΕΠΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Η Κατερίνα «τσέο» Νοτοπούλου, η νεαρά πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ που εκτόπισε την Ελενα Ράπτη από τη θέση της κατ’ εξοχήν Θεσσαλονικιάς της Βουλής, έγινε ξανά το αντικείμενο αστεϊσμών, επειδή μπέρδεψε το μέτρο με το χιλιόμετρο. Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει επίδειξη πνεύματος στο Twitter, με μια έντεχνη κρυάδα, γύρω από το ερώτημα στα πόσα χιλιόμετρα βάδην καίγεται ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης. Στα 2.000 km, είναι η απάντηση που δίνει η ίδια και μάλιστα στα ξένα. Ακολούθησε, όπως ήταν φυσικό, πανηγύρι στα κοινωνικά δίκτυα.

Αλλά πόση σημασία έχει, εν τέλει, αν η κ. Νοτοπούλου μπερδεύει το μέτρο με το χιλιόμετρο; Τι να την κάνει τη γνώση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο; Δεν της χρειάστηκε ποτέ μέχρι τώρα, ούτε θα της χρειαστεί. Διευθύντρια του γραφείου του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ήταν, μετά έγινε υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τώρα είναι βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει ανάγκη να γνωρίζει τέτοιες λεπτές διαφορές!

ΗΤΑΝ ΧΑΛΑΡΟΣ

Για να είμαι δίκαιος μαζί του, χθες στη Βουλή ο Lord Gaga του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να ανακαλέσει τον ατυχή ισχυρισμό ότι η «17Ν» δεν τρομοκράτησε κανέναν. Αφού δύο φορές μετέθεσε για αργότερα την ομιλία του, όταν ανέβηκε στο βήμα ο Θ. Δρίτσας έδειχνε κουρέλι. Εμφανώς συγχυσμένος, λαχανιασμένος, με τρεμάμενη φωνή, αξιολύπητος, ο Θ. Δρίτσας απέδωσε την «ασάφεια» των λόγων του στη χαλαρότητα της διάθεσής του κατά την ώρα της συνέντευξης. Αυτή την ευθύνη την αναγνώρισε. Τα υπόλοιπα ήταν κάπως ασυνάρτητα και δύσκολο να τα παρακολουθήσεις, λόγω της ψυχολογικής φόρτισής του.

Ως προς την ουσία του θέματος, όμως, ούτε ο Λόρδος Γκάγκα ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν στάση. Εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον εκβιασμό που επιχειρεί ο Κουφοντίνας με την απειλή της αυτοκτονίας του, να υποστηρίζουν δηλαδή την τρομοκρατία της αυτοκτονίας, εις βάρος των δημοκρατικών θεσμών.

Αν ο Κουφοντίνας (τον οποίο η δικηγόρος του δεν θέλει να λέμε δολοφόνο, διότι το θεωρεί υβριστικό…) ήξερε πόση αξία έχει η ζωή του, ίσως να μην είχε χρειαστεί να δολοφονήσει ένδεκα ανθρώπους, για να υποχρεώσει τους άλλους να διαβάζουν τις βλακείες των προκηρύξεων της συμμορίας του. Ισως να αρκούσε αν ανέβαινε στον έκτο όροφο και απειλούσε ότι θα πέσει, αν οι εφημερίδες δεν τυπώσουν το μανιφέστο του…