Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Χανίων στη Νέα Χώρα, ο εντοπισμός νέου κρούσματος σε μαθητή της Γ’ Λυκείου.

Είχαν προηγηθεί θετικές διαγνώσεις σε δύο καθηγητές, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.

«Έπειτα από τα δύο κρούσματα καθηγητών, χθες ενημερωθήκαμε ότι εμφανίστηκε και επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ακόμα έναν μαθητή που μάλιστα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τη Δευτέρα το σχολείο ήταν κλειστό και γίνονταν τα ράπιντ τεστ που βγήκαν όλα αρνητικά, αλλά την Τρίτη εμφανίστηκε αυτό το κρούσμα. Η κατάσταση είναι τέτοια που φοβόμαστε για όλα τα παιδιά», ανέφερε μιλώντας στο zarpanews.gr η γραμματέας του συλλόγου, Ελένη Βλοντάκη.

Στο ίδιο συγκρότημα με το 1ο ΓΕΛ βρίσκεται και το 5ο Γυμνάσιο Χανίων και η κα Βλοντάκη εξήγησε πως, πέρα από το γεγονός πως τα παιδιά των σχολείων είναι εύκολο να έρθουν σε επαφή, υπάρχουν και καθηγητές που κάνουν μάθημα και στα δύο σχολεία, όπως επίσης προσωπικό καθαριότητας που μετακινείται ανάμεσα στα σχολεία.

Σύμφωνα με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας Χανίων, έχει υπάρξει ενημέρωση για το περιστατικό σήμερα το πρωί και στη Δ/νση περιμένουν τα στοιχεία της ιχνηλάτησης για να προχωρήσουν σε πρόταση για το τί μέλλει γενέσθαι με τυχόν κλείσιμο τμημάτων ή και ολόκληρου του σχολείου.

Επιμένουν οι γονείς

Ο σύλλογος γονέων από την πλευρά του επιμένει στη θέση για  κλείσιμο του σχολείου, προειδοποιώντας ότι σε άλλη περίπτωση θα προχωρήσει σε αποκλεισμό της σχολικής μονάδας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Είμαστε εδώ, παλεύουμε για τα παιδιά μας

Μετά το νέο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε παιδί του σχολείου μας , αποφασίσαμε ως ΔΣ εκ νέου να ζητήσουμε από τον διευθυντή του σχολείου την αναστολή λειτουργίας του τουλάχιστον για δέκα ημέρες και φυσικά τον ενημερώσαμε ότι προτιθέμεθα σε περίπτωση που δεν ληφθεί η σχετική απόφαση, για αποκλεισμό του σχολείου, με αποκλειστικά και μόνο γνώμονα την υγεία και το συμφέρον των παιδιών μας . Είμαστε εδώ ως γονείς για να τα προστατεύσουμε.

Με εκτίμηση, ΔΣ Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Χανίων».