Για την υπόθεση με το τραπέζι στο σπίτι του Χριστόδουλου Στεφανάδη, το οποίο πυροδότησε μπαράζ αντιδράσεων, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός χαρακτήρισε «φάουλ» την εικόνα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα, ενώ παραδέχτηκε ότι «πλήγωσε τους πολίτες» και «δεν θα επαναληφθεί».

«Τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο βρέθηκαν σε ένα τραπέζι» εξήγησε, λέγοντας ότι η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις του.

«Η χώρα χρειάζεται καλύτερη αντιπολίτευση»

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως είπε χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στην Ικαρία για να του ασκήσει κριτική, αναφέροντας ότι η χώρα χρειάζεται καλύτερη αντιπολίτευση.

«Και ο κ. Τσίπρας έκανε συναντήσεις για μαγαζιά και μάλιστα χωρίς μάσκα, αλλά δεν το ανέδειξε η Νέα Δημοκρατία» ισχυρίστηκε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε το ότι πήγε για «διακοπές» στην Ικαρία. «Δεν μπορώ να δεχτώ το επιχείρημα ότι πήγε ο Μητσοτάκης στην Ικαρία για διακοπές» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί και ήθελα να πάω στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια»

Σχετικά με το εν λόγω ταξίδι στην Ικαρία είπε πως το Σάββατο έφτασα στους Φούρνους και επιθεώρησα τους εμβολιασμούς των πολιτών κατά του κοροναϊού, σε ένα νησί που «δεν είχε δει πρωθυπουργό εδώ και 25 χρόνια».

Στη συνέχεια, είπε πως μετέβη στα Θύμαινα, ένα νησάκι με 80 κατοίκους και μετά με καράβι πήγε στην Ικαρία, επιθεώρησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και κατέληξε για φαγητό στο σπίτι του κ. Στεφανάδη.

«Δεν νομίζω ότι αυτό το λέει κανείς ταξίδι αναψυχής, ούτε φαντάστηκε κανείς ότι ξύπνησα και ήθελα να πάω στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια» είπε αναφορικά με το ταξίδι του στην Ικαρία.