Αντιφάσεις και παλινωδίες καταλογίζουν στην κυβέρνηση τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση νέων πιο σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Τα έχει χαμένα

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστιάζουν στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για νέο σκληρό lockdown και τις φέρνουν σε αντιπαράθεση με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και της υπουργού Παιδείας.

Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και το μάρμαρο θα πληρώσουν οι πολίτες επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέχρι σήμερα ξέραμε πως οι επιστήμονες εισηγούνται στην κυβέρνηση. Σήμερα ακούσαμε τον Υπουργό Υγείας να λέει ότι θα εισηγηθεί στους επιστήμονες σκληρό λοκντάουν και ότι τα σχολεία αποτελούν τελικά εστίες μετάδοσης του κορονοϊού και μεταφοράς του μέσα στα σπίτια.

»Την ίδια ώρα ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του άφηνε αιχμές για τον κ. Κικίλια και την προαναγγελία λοκντάουν, ενώ η κα Κεραμέως παρά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων σε σχολεία, αρνείται πως ευθύνεται το άνοιγμά τους με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και χωρίς προληπτικά τεστ.

Η κυβέρνηση τα έχει πλήρως χαμένα, βυθίζεται στις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της, αγνοεί τους ειδικούς και για πολλοστή φορά το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια

Τον πρωθυπουργό καλεί το ΚΙΝΑΛ ν’ αναλάβει τις ευθύνες του σημειώνοντας ότι οι κυβερνητικοί αυτοσχεδιασμοί δημιουργούν περισσότερη ανασφάλεια στους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Δεν έφθανε που η Κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της δίχασε τους επιστήμονες, και προχώρησε σε προβληματικά μέτρα, αλλά επιπλέον με τις παλινωδίες και τους αυτοσχεδιασμούς της το Σαββατοκύριακο δημιούργησε περισσότερη ανασφάλεια στους πολίτες.

»Σήμερα ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως θα προτείνει στους επιστήμονες (το είδαμε και αυτό) σκληρό lockdown και πως τα σχολεία αποτελούν εστίες διασποράς του ιού, αδειάζοντας έτσι την  Υπουργό Παιδείας που συνεχίζει να μη «βλέπει» τον συνωστισμό στις τάξεις. Αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης που άλλα έλεγε την ίδια ώρα σε μέσα ενημέρωσης.

»Οφείλουν να σοβαρευτούν. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν επιτρέπεται να ενεργεί η Κυβέρνηση ως περιφερόμενος θίασος.

»Περιμένουμε σοβαρές, τεκμηριωμένες, αποτελεσματικές αποφάσεις.

»Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του…