Η προετοιμασία για τα επόμενα Συμβούλια Κορυφής με επίκεντρο την πανδημία αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών που είχαν στην Κύπρο ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχουμε επιμείνει

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «Ελλάδα και Κύπρος τα έχουν καταφέρει παρά τις δυσκολίες καλύτερα από άλλες ευρωπϊκές χώρες» και σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «έχουμε επιμείνει και οι δύο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην ανάγκη η Ευρώπη να προμηθευτεί όσο το δυνατό γρηγορότερα γίνεται τις δόσεις των εμβολίων που έχουν συμφωνήσει με τις φαρμακευτικές εταιρείες».

«Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα εμβόλια αν τα είχαν στη διάθεση τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποδεικτικό στοιχείο

Σε ότι αφορά το πιστοιποιητικό εμβολιασμού για το οποίο συζήτησαν οι δύο ηγέτες στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου ο κ. Μητσοτάκης το χαρακτήρισε ως «αποδεικτικό στοιχείο» για «να να προσεκλύσουμε ταξιδιώτες», για «να διευκολύνουμε την επαναφορά σε μια στοιχειώδη κανονικότητα τον τουρισμό από τον οποίο Ελλάδα και Κύπρος είναι εξαρτημένοι».