To DS 4 έρχεται να εμπλουτίσει τη γκάμα της γαλλικής φίρμας με την φινετσάτη γραμμή του, το τεχνολογικό του υπόβαθρο και την ηλεκτροκίνητη plug – in εκδοχή, που εισάγει την φίρμα για τα καλά στην οικογένεια των μοντέλων που …πριζώνονται.

Με πλάτος 1,83 μέτρα και μεγάλους τροχούς ,  και μήκος 4,40 μέτρων το εντυπωσιακό σαλόνι του υπόσχεται άνετους χώρους.

Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας, αλλά και τα συστήματα υποστήριξης οδηγού που δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στην κατηγορία των Premium C, μαζί με ένα καινοτόμο σύστημα προβολής πληροφοριών κάνουν το DS 4 να ξεχωρίζει.

Το DS 4 CROSS αποτελεί την πιο SUV εκδοχή,  με διαφορετική προσέγγιση στη σχεδίαση του κάτω μέρους του προφυλακτήρα που τονίζεται από ειδική επεξεργασία του πλαστικού για προστασία και το μαύρο ματ χρώμα.

Η τεχνολογία είναι το ατού του νέου DS 4 το οποίο ξεχωρίζει για το ψηφιακό εσωτερικό του που προσφέρει κορυφαία εργονομία και καινοτομία. Εκτός από την πληθώρα οθονών, τις εφαρμογές το νέο μοντέλο φέρει το DS SMART TOUCH, μια οθόνης αφής 5 ιντσών που συνδέεται με το σύστημα DS IRIS και του DS E-TOGGLE, ενός συμπαγούς χειριστηρίου για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

Στα ατού του σημειώστε τον έλεγχο μέσω των φωνητικών εντολών, με πολλαπλές λύσεις συνδεσιμότητας, ενώ, το DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY, η πρωτοποριακή οπτική εμπειρία είναι το πρώτο βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα. Με τη νέα αυτή συναρπαστική τεχνολογία, ζωτικές πληροφορίες που αφορούν στην οδήγηση, προβάλλονται απευθείας στο δρόμο!

βενζινοκίνητο και diesel

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν στις εκδόσεις βενζίνης PureTech 130, 180 και 225 ίππων, καθώς και μια έκδοση 130 ίππων Diesel BlueHDi . Όλα αυτά τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης, το νέο μοντέλο, φέρει, και μια υβριδική  plug-in εκδοχή από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του με 225 ίππους και δυνατότητα κίνησης με μηδενικούς ρύπους στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για περισσότερα από 50 χιλιόμετρα στον συνδυασμένο κύκλο WLTP

 Προσφέρεται ήδη στα DS 3 CROSSBACK, DS 7 CROSSBACK και DS 9, το επίπεδο 2 ημι-αυτόνομης οδήγησης – το υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας που επιτρέπεται επί του παρόντος στο δρόμο – έχει μια σημαντική ενημέρωση για το DS 4 με το DS DRIVE ASSIST 2.0.

Το DS 4 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το τελευταίο τρίμηνο του 2021.