Για «νομοσχέδιο – έκτρωμα» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφερόμενος στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια από τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη Νίκη Κεραμέως και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αντίστοιχα.

Ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι «είναι σύνηθες τέτοια αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά και αυταρχικά νομοθετήματα να κατατίθενται μεταμεσονύκτιες ώρες και κοντά στο Σαββατοκύριακο, ώστε να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις δίκαιες και οργισμένες αντιδράσεις».

Προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν πήρε κανένα μήνυμα από την φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα που ξεχύθηκε τις προηγούμενες μέρες στους δρόμους διαμαρτυρόμενη για αυτές τις σκοταδιστικές ρυθμίσεις, ούτε λαμβάνει υπόψη της, τα όσα δηλώνουν τόσο οι πρυτάνεις, όσο όμως ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί».

Θέση του ΜέΡΑ 25 είναι ότι «η δημιουργία «αστυνομικών τμημάτων» στα πανεπιστήμια, παραπέμπει ευθέως σε καθεστώτα σαν αυτό του κ. Ερντογάν, ή σαν το 1969 που ανερυθρίαστα δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας».

Εκτίμηση του κ.Κριθαρίδη είναι ότι «αυτή και οι υπόλοιπες αντιδραστικές και τόσο ταξικές, όσο και τοξικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, προϊδεάζουν για μια νέα επίθεση και άλωση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και τη νεολαία. Ό,τι και να κάνουν όμως δεν θα τους περάσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ