Εκτός από τα βασικά συστατικά  της ζύμης, την ζαχαρη και το αλεύρι ο μάγος καταλαβαίνει ότι λείπει αυτό που κάνει το γλυκό να δέσει. Ετσι βάζει λίγο ξύσμα από λεμόνι που φέρνει την ισορροπία, όπως τα καβγαδάκια στις ερωτικές σχέσεις.

Αυτές είναι οι εικόνες του πρώτου video clip του τραγουδιού «Κουρκουμπίνια» από το πρόσφατο άλμπουμ «Πινόκιο» του Δημήτρη Σαμόλη.

Μια εβδομάδα πριν το δεύτερο lockdown στο Λατομείο Διονύσου δέκα καλλιτέχνες συναντήθηκαν για να αναζητήσουν την μυστική συνταγή που δίνει χαρά  σε δύσκολους καιρούς.  Για τον ίδιο είναι η επιστροφή στην αθωότητα μέσα από το παραμύθι και την μουσική. Αλλη μια άσκηση ισορροπίας είναι και η ενασχόλησή του   με την μουσική και την υποκριτική.

«Για μένα είναι εύκολο και αυτονόητο να συνδυάσω την τέχνη του τραγουδιού και της υποκριτικής. Είναι ίδια λειτουργία. Ως ηθοποιός αλλά και ο τραγουδοποιός λέω ιστορίες. Είτε μέσα από τους ρόλους και τα σενάρια ή μέσα από τη συνθήκη της μουσικής. Δεν θα μπορούσα να κάνω το ένα από το άλλο.

Ως παιδάκι ξεκίνησα μέσα από τη συνθήκη που συνδυάζει και το τραγούδι και την ηθοποιία».

Αλλωστε από τα πρώτα βήματά του κλήθηκε να συνδυάσει και τις δυο τέχνης. Ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών να παίζει στην «Μελωδία της ευτυχίας» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Από 12 χρονών δηλαδή παίζω τραγουδάω και χορεύω.

Στο παιδικό μυαλό αυτά συνδυαστικά και ριζώθηκε μέσα μου η πεποίθηση ότι πάνε πακέτο. Με ισορροπεί αλλά περισσότερο με γεμίζει το κομμάτι της τραγουδοποιίας γιατί από το μηδέν δημιουργώ κάτι.  Από τους στίχους τη μουσική, ακόμη και τα βιντεοκλίπ τα φτιάχνω εγώ χωρίς να υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο θα παρεμβαίνει με την άποψη του στο αποτέλεσμα». Είναι απαραίτητο στις υπάρχουσες συνθήκες να δημιουργούνται videoclip;

«Όχι σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο,  αλλά λειτουργώ ο ακροατής .  Οταν ακούσω για πρώτη φορά ένα τραγούδι και μετά το βλέπω οπτικοποιημένο το αγαπάω ακόμη περισσότερο. Ίσως γιατί ένα καλό φιλμάκι σου φωτίζει το τραγούδι»

Τι σημαίνει καλό βίντεο κλιπ; «Αυτή η ερώτηση τώρα παγίδα. Αλήθεια πως εξηγείς το καλό στην τέχνη; Εγώ το videoclip το βλέπω ως μία μορφή τέχνης. Συνεργάζομαι με ανθρώπους οι οποίοι έχουν μία άποψη θέλουν να πουν κι αυτή κάτι να διηγηθούν μία ιστορία. Και την φτιάχνουμε μαζί.

Για τα «Κουρκουμπίνια» συνεργάστηκα με την Έφη Γούση η οποία είναι καταπληκτική σκηνοθέτης και ηθοποιός και έχουμε κοινό κώδικα. Θέλω οι εικόνες να είναι λίγο πειραγμένες, να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα. Δε μου λέει τίποτα να είμαι σε μία καφετέρια, για παράδειγμα, να φοράω ωραίο ρούχα και να συζητάω. Επιχειρώ μέσα από το videoclip να μεταφέρουμε σε ένα φαντασιακό κόσμο. Να το βλέπει ο άλλος και να ξεφεύγει από την πραγματικότητα του γι’ αυτό τα τρία λεπτά που διαρκεί».