Αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη του Μετρό από δύο ανήλικους, στους οποίους έκανε παρατήρηση για μη χρήση μάσκας.

Ο άτυχος εργαζόμενος, πλέον εξήλθε του νοσοκομείου, ωστόσο έχει σπασμένα πλευρά και δύο κατάγματα.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει ήδη παραδοθεί από τη ΣΤΑΣΥ στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι εικόνες από το βίντεο-ντοκουμέντο, που κυκλοφόρησε, προκαλούν σοκ: Οι δύο νεαροί χτυπούν και κλωτσούν με φοβερή αγριότητα τον σταθμάρχη στο κεφάλι, το στομάχι και την πλάτη.

Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ένας εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν, και στην αποβάθρα του σταθμού τον χτύπησαν με βιαιότητα.

Καθημερινότητα ο κίνδυνος

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Μετρό, περιστατικά διαπληκτισμών μεταξύ εργαζομένων και επιβατών  συμβαίνουν καθημερινά. Ο κίνδυνος και η απειλή, για αυτούς είναι καθημερινότητα όπως, τονίζει μιλώντας στο MEGA, o σταθμάρχης στο Μοναστηράκι, Άκης Πάστρας, ο οποίος έφτασε στο σημείο μετά το περιστατικό σε βάρος του συναδέλφου του.

Ο ίδιος καταλογίζει στους νεαρούς προμελέτη : «Όταν βγήκε από τον συρμό, (σ.σ ο σταθμάρχης) με σχέδιο, περίμεναν να αδειάσει η αποβάθρα, και του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας, ανέφερε ότι υπάρχει security στο μετρό, αλλά όχι σε κάθε σημείο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει μόνιμη δύναμη σταθμευμένη της Αστυνομίας που μπορεί να επιληφθεί στο σταθμό του μετρό, ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός. «Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτό που έγινε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας το τελευταίο χρόνο στο μετρό, σημειώνοντας πως «επεξεργαζόμαστε νέο σχέδιο για την ασφάλεια με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

«Δεν είναι μαγκιά να μη φοράς μάσκα»

«Πραγματικά αδιανόητη» χαρακτηρίζει, την επίθεση στον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δηλώνοντας ότι «δεν είναι «μαγκιά» να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι «μαγκιά» να ασκείς βία».

Ο υπουργός με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Ένας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή έκανε υπεύθυνα τη δουλειά του και προστάτευσε τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στη δημοκρατική κοινωνία μας. H σημερινή πρωτοφανής επίθεση δύο ατόμων σε εργαζόμενο στο Μετρό που τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα, είναι πραγματικά αδιανόητη. Δεν είναι «μαγκιά» να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι «μαγκιά» να ασκείς βία».

Και προσθέτει: «Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει ήδη παραδοθεί από τη ΣΤΑΣΥ στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν. Η μάσκα, ιδίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό. Γι΄ αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ειδικών.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που αρνούνται ένα αυτονόητο μέτρο. Είναι ακατανόητο γιατί κάποιος να αρνείται μία μάσκα που μπορεί να σώσει και τη δική του ζωή και τις ζωές των άλλων… Ευχαριστώ όσους εργάζονται ευσυνείδητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εύχομαι στο θύμα της άνανδρης επίθεσης περαστικά και γρήγορα πάλι κοντά μας».

Ένας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή έκανε υπεύθυνα τη δουλειά του και προστάτευσε τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν…

Δημοσιεύτηκε από Kostas Karamanlis στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

«Φέρθηκαν σαν κτήνη – Θα συλληφθούν»

Με μια ανακοίνωση που ξεχειλίζει από οργή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταδίκασε την επίθεση νεαρών εναντίον ενός σταθμάρχη, στο μετρό της Ομόνοιας.

«Δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.