Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης που σόκαρε τη Θεσσαλονίκη, ο 14χρονος, εξαφανίστηκε από τη δομή φιλοξενίας ανηλίκων όπου φιλοξενείτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παπάφειου:

“Ο ανήλικος που σήμερα έγινε γνωστό στον Τύπο ότι κατηγορήθηκε μαζί με άλλους για την από 2.12.2020 ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος ενός υπερήλικου συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη είχε ανατεθεί με την Αριθ.539/2020  παραγγελία της Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η προσωρινή του φιλοξενία στο Παπάφειο.  Στην εισαγωγή του είχαν διατυπωθεί έντονες αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και της Διοίκησής του, καθώς ο ανήλικος δεν πληρούσε για διάφορους λόγους τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε αυτό” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, του Παπαφείου Κ.Π.Μ.Α.Θ. “Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ”.

“Ο εν λόγω ανήλικος δηλώθηκε από το “Παπάφειο Ορφανοτροφείο” την 25.10.2020 επισήμως δια της νόμιμης διαδικασίας ως “εξαφανισμένος”, γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί έγκαιρα η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τη βασιμότητα των αντιρρήσεων της Διοίκησης του “Παπαφείου Ορφανοτροφείου” που είχε υποδείξει άλλους φορείς ως κατάλληλους για την περίπτωση της φροντίδας του συγκεκριμένου ανηλίκου” προσθέτει το Παπάφειο.

“Σήμερα την 01.00΄ τη νύχτα, κατόπιν νέας παραγγελίας της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε εκ νέου στο “Παπάφειο Ορφανοτροφείο” η εισαγωγή του ίδιου ως άνω ανηλίκου, χωρίς, μάλιστα, να γνωστοποιηθεί η ύπαρξη της τόσο σοβαρής νέας κατηγορίας που τον βαραίνει από τις αστυνομικές Αρχές και παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Διοίκησης του Παπαφείου εξαιτίας μέτρων που έχει λάβει για την περιστολή της διάδοσης του κορωνοϊού στους τροφίμους του. Ο ανήλικος  τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε εκ νέου διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου και είναι εκ νέου “εξαφανισμένος”.

Επισημαίνεται προς όλους ότι το «Παπάφειο» είναι Ορφανοτροφείο, στο οποίο φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά που επιθυμούν να διαμένουν σε αυτό, και όχι κάποιο ιδιότυπο “Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων”, όπου υπάρχει υποδομή υποχρεωτικού εγκλεισμού”.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του «Παπαφείου» στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς του θύματος και ελπίζουν στην ταχεία εύρεση του ανηλίκου και στην κατάλληλη αυτή τη φορά αντιμετώπιση της περίπτωσής του από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σοκ και απύθμενη οργή στο πανελλήνιο προκαλεί ο φρικτός θάνατος του 87χρονου που βασανίστηκε χωρίς έλεος από δύο ανήλικα 12 και 14 ετών για να του αποσπάσουν 250 ευρώ και μία αλυσίδα. Όταν ο ηλικιωμένος τους αντελήφθη άρχισαν να το γρονθοκοπούν με μανία στο κεφάλι, ενώ όταν έπεσε στο έδαφος συνέχισαν να τον κλωτσούν σε όλο του το σώμα. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι απ’ έξω τσίλιες φυλούσαν η 45χρονη γιαγιά των δραστών και ο 40χρονος σύντροφός της την ώρα που οι ανήλικοι δολοφονούσαν τον άτυχο άντρα.

Μαρτύρησε στα χέρια τους ο ηλικιωμένος. 12 και 14 ετών τα δύο αδέλφια… Ξυλοκόπησαν τον 87χρονο μέχρι θανάτου… κι όλα αυτά για να τον κλέψουν….

Υπό την επίβλεψη της γιαγιάς τους και του συντρόφου της που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Σε κατάσταση σοκ η κόρη του ηλικιωμένου… Το βράδυ της επίθεσης στον πατέρα της εκείνη έλειπε και ο άτυχος ηλικιωμένος ηταν μόνος του.

Μέσα σε αυτό το σπίτι ο 87χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους δύο ανήλικους ληστές…

Οι δυο ανήλικοι χτύπησαν την πόρτα του ηλικιωμένου, ο 87χρονος προκειμένου να μην την σπάσουν τους άνοιξε και τον βρήκαν εκείνη την ώρα να ετοιμάζει το μεσημεριανό του….

Τα δύο ανήλικα αδέλφια αρχίζουν να τον χτυπούν με μανία… δεν σταματούν ούτε όταν ο ηλικιωμένος πέφτει στο έδαφος.

Εξω από το σπίτι κρατούν τσίλιες η γιαγιά των δύο ανήλικων με τον σύντροφο της.

Οι δράστες αρπάζουν 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα και τρέπονται σε φυγη.

Η κόρη του θύματος βρίσκει τον πατέρα της σε άθλια κατάσταση… Τα χτυπήματα έχουν προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία στον άτυχο ηλικιωμένο… Μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Τρεις ημέρες μετά ο 87χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή…

Οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής οδήγησαν την αστυνομία στα ιχνη της αδίστακτης οικογένειας.

Τα δύο παιδιά ομολόγησαν το έγκλημα που διέπραξαν και κρατούνται σε ίδρυμα.

Για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία διώκονται η 45χρονη γιαγιά και ο σύντροφός της.

Σε μια άλλη υπόθεση ανήλικης παραβατικότητας, ομάδα 7 ανήλικων παιδιών ασέλγησαν σε 14χρονη μαθήτρια. Oι επτά ανήλικοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε πράξη βιασμού αλλά πράξεις θώπευσης.

Στη δυτική Θεσσαλονίκη, ληστεία καταγράφηκε σε βενζινάδικο από ποδηλάτη.