Με το που έφτιαξε ο καιρός γέμισαν οι εμπορικοί δρόμοι και ο συνωστισμός έκανε ξανά την εμφάνισή του, με τους καταναλωτές να σπεύδουν στα μαγαζιά.

Η ανάγκη να παραλάβουν τα δώρα τους χωρίς να περιμένουν πολύ καιρό τις παραδόσεις των courier έβγαλε τους πελάτες στον δρόμο.

Από την άλλη οι καταστηματάρχες πολιορκούνται μέσα στα μαγαζιά πίσω από κλειστές πόρτες και κάνουν επίδειξη ειδών.

Δεν λείπουν και τα καταστήματα που οι πελάτες παράλληλα με την παραλαβή του click away σπεύδουν να δουν από κοντά τα προϊόντα χωρίς να έχουν κάνει αγορά.

Υπήρξαν ακόμα και πελάτες που κατάφεραν να πείσουν τους εμπόρους να τους πουλήσουν προϊόντα χωρίς προκράτηση, αλλά και να δοκιμάσουν τα νέα τους ρούχα στον δρόμο. Ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έφτασαν μέχρι το μαγαζί με μετρητά και αναγκάστηκαν να φύγουν.

Από την άλλη όμως σε κάποια μαγαζιά οι πελάτες κατάφεραν και πλήρωσαν με μετρητά και αυτό παρά την αυστηρή προειδοποίηση του Άδωνι Γεωργιάδη πως θα διακόψει το click away αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα οι εντολές του Υπουργείου.

Σηκώνουν ρολά τα εμπορικά κέντρα

Παράλληλα με το click away η κυβέρνηση για να ξανακινήσει το λιανεμπόριο άναψε το πράσινο φως για μα σηκώσουν ρολά τα εμπορικά κέντρα με την μέθοδο του drive through.

Το μέτρο μπορούν να εκμεταλλευτούν μόνο όσα εμπορικά κέντρα έχουν ανοιχτό χώρο. Οι καταστηματάρχες έχουν το δικαίωμα μετά από ηλεκτρονική παραγγελία να παραδίδουν προϊόντα από τα ειδικά στάντ.

Και σε αυτή την περίπτωση οι καταναλωτές βρίσκουν μία διέξοδο στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τις παραδόσεις των κούριερ και μπορούν να προμηθευτούν άμεσα όσα προίόντα χρειάζονται όμως από την άλλη τα μικρά καταστήματα διμαρτύρονται πως δημιουργείται ένας ασφυκτικός ανταγωνισμός σε βάρος τους.

Αλαλούμ και παρατράγουδα με το click away

Μια ημέρα ανάσας ήταν η σημερινή για την αγορά. Τα μαγαζιά έχουν ανοίξει ακολουθώντας την μέθοδο του click away. Υπάρχει μια ροή, η αγορά έχει παλμό.

Μέσω drive through γίνεται η αγορά προϊόντων από τα εμπορικά κέντρα. Ο πελάτης δεν βγαίνει από το αμάξι του, αλλά στο πάρκινγκ συναντά τον υπάλληλο που έχει το σταντ του στο σημείο.