Κόβουν την ανάσα οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας του 69χρονου ξενοδόχου στη Σαντορίνη, η οποία έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Ο κατ’ ομολογίαν δολοφόνος του, περιέγραψε με ποιο τρόπο σκότωσε και έκαψε τη σορό του επιχειρηματία, με τους αστυνομικούς να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις αποκαλύψεις και όλα αυτά για μόλις 200 ευρώ.

Η άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών ήταν τέτοια που έκαναν τον 20χρονο οικοδόμο, με Αλβανική υπηκοότητα, να ομολογήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλα όσα έγιναν μέσα στο ξενοδοχείο της Οίας.

Το χρονικό

Ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος που σκότωσε και έκαψε τον 69χρονο υποστήριξε στην απολογία του ότι πήγε να ζητήσει από τον ξενοδόχο 200 ευρώ που του χρωστούσε ο επιχειρηματίας από πέρσι καλοκαίρι από κάποιες εργασίες που είχε κάνει στην ξενοδοχειακή του μονάδα.

Ο 20χρονος ισχυρίζεται ότι ο 69χρονος επιχειρηματίας τον γρονθοκόπησε και τον έβρισε. Εκείνη την στιγμή, όπως είπε, έχασε την ψυχραιμία του και του επιτέθηκε και εκείνος ρίχνοντάς τον αναίσθητο στο έδαφος.

Η μανία του δράστη όμως ήταν τέτοια που συνέχισε να χτυπά τον 69χρονο, ενώ είχε σύρει το σώμα του στο εσωτερικό μπροστά από την ρεσεψιόν.

Αφού πλέον τον είχε σκοτώσει αποφάσισε να κάψει τη σορό του και χρησιμοποίησε βότκα για να κάψει το σώμα του 69χρονου με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.

Παράλληλα, πέταξε στην Καλντέρα τα πειστήρια του εγκλήματος, τα οποία έχουν εντοπίσει οι πυροσβέστες και επιχειρούν να τα ανασύρουν.

«Θύτης και θύμα είχαν προστριβές»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Ελευθέριος Γαβρίλης, δικηγόρος οικογένειας θύματος, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα άγριο έγκλημα.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Γαβρίλης επισήμανε ότι τα χρήματα που ζήτησε ο δράστης ίσως να ήταν λιγότερα από 200 ευρώ, με την άρνηση του επιχειρηματία να πληρώσει να οδηγεί στην τραγική κατάληξη.

«Στην έρευνα που έκανα εγώ πριν εξιχνιαστεί το έγκλημα, οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος μου είχαν εντοπίσει ότι αυτός είναι ο θύτης γιατί με αυτόν ερχόταν σε προστριβές τις τελευταίες μέρες».

Σχετικά με τα ενοχοποιητικά στοιχεία, που ο δράστης πέταξε στην Καλντέρα, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος είπε: «διάφορα μικροπράγματα που θα τον ενοχοποιούσαν αν τα έβρισκε η αστυνομία, τα πέταξε στην Καλντέρα», ενώ σημείωσε πως τα εγκαύματα στο σώμα του θύματος έχουν τέτοια έκταση που δεν είναι γνωστό αν φέρει τραύματα από αμβλύ αντικείμενο.