«Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές», σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης», αλλά «αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Της κυβέρνησης, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους», «που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ», «που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων», «που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας».

«Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στη μάχη που δίνεται στις ΜΕΘ, μίλησε για την ενίσχυσή τους στη διάρκεια της πανδημίας υπενθυμίζοντας ότι αρχικά υπήρξαν 577 ΜΕΘ και πλέον έχουν φτάσει τις 1.230.

Υπογράμμισε ότι θα θέλαμε να είχαμε και 5.000 ΜΕΘ και πρόσθεσε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, καθώς πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε ώστε να μην τις χρειαστούμε .

«Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε μεγαλύτερο αριθμό νεκρών γιατί η θνητότητα είναι περίπου στο 45% έως 50 » τόνισε μεταξύ άλλων.