Ένα συχνό πρόβλημα που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αργά ή γρήγορα, είναι η φραγή στις σωληνώσεις του σπιτιού μας. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, μια βουλωμένη αποχέτευση, συνοδεύεται και από έντονη δυσοσμία στο χώρο, λόγω των ακάθαρτων υδάτων που δεν απορροφούνται.

Μια βουλωμένη σωλήνωση, αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για ένα νοικοκυριό και μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με δύσκολες και άβολες καταστάσεις.

Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστείτε άμεση επέμβαση από εξειδικευμένο συνεργείο αποφράξεων για να δώσει λύση στο πρόβλημα σας. Τα συχνότερα προβλήματα με βουλωμένες αποχετεύσεις, εντοπίζονται στην λεκάνη της τουαλέτας, στη μπανιέρα και στον νεροχύτη της κουζίνας.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να μειώσετε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να βουλώσουν οι αποχετεύσεις στην οικία, την πολυκατοικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο;

Το σημαντικότερο βήμα για την αποφυγή των βουλωμένων σωληνώσεων, είναι ο συχνός και σωστός καθαρισμός τους απο τρίχες, μικροαντικείμενα, χαρτιά, λίπη, βαμβάκι, απορρυπαντικά και τρόφιμα που κολλάνε στα τοιχώματα του σωλήνα και σιγά – σιγά φράζουν, εμποδίζοντας την άνετη διέλευση των υδάτων.

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες και απλές συμβουλές…

  • Αποφύγετε την ρίψη χαρτιών, τριχών, μικροαντικειμένων, υπολειμμάτων φαγητού ή απορρίμματα απο λίπη στις σωληνώσεις.
  • Τοποθετήστε πλαστικό πλέγμα στο στόμιο του νεροχύτη, του μπάνιου και του νιπτήρα.
  • Χρησιμοποιήστε ξύδι ή σόδα σε συνδυασμό με ζεστό νερό, για τον καθαρισμό των σωληνώσεων. Βοηθάει στην διάσπαση και αφαίρεση του λίπους ενώ παράλληλα απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές.
  • Μπορείτε επίσης να ρίξετε χυμό λεμονιού με βραστό νερό. Το λεμόνι καθαρίζει σε βάθος το σιφόνι σας ενώ παράλληλα απολυμαίνει φυσικά, χωρίς την χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών.
  • Προμηθευτείτε ένα αποφρακτικό σπιράλ σωληνώσεων και μια βεντούζα, για απλά προβλήματα φραγής, δίνοντας μόνοι σας την λύση.

Βέβαια, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις τόσο απλές. Είναι πιθανόν το πρόβλημα να είναι πιο σοβαρό και σε μεγάλο βάθος στις σωληνώσεις του κτιρίου σας, οπότε να απαιτείται η χρήση ειδικών τεχνικών απόφραξης όπως η απόφραξη αποχέτευσης με κάμερα, που φτάνει ακόμα και στα πιο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία των σωληνώσεων και εντοπίζει ακριβώς το σημείο φραγής.

Η αποφρακτική εταιρεία Ανδρώνης, με εμπειρία απο το 1973 σε παντός τύπου αποφράξεις, μπορεί να εγγυηθεί ένα άριστο ποιοτικά αποτέλεσμα σε συνδυασμό με πολύ προσιτές τιμές.