Με την κοινωνία σοκαρισμένη από τις εικόνες με τα ματ να χτυπούν διαδηλωτές και βουλευτές κομμάτων και να τους πνίγουν στα χημικά η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να βγει και από πάνω επιρρίπτοντας τις ευθύνες για αυτή την κατάντια, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών, στα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ότι έβαλαν πάνω από το δημόσιο συμφέρον το πολιτικό τους συμφέρον και παρά την κρισιμότητα των στιγμών με την πανδημία, εκμεταλλεύτηκαν την επέτειο του Πολυτεχνείου για να ανοίξουν μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης.

«Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, η οποία μάλιστα τούς παραδίδει στην κρίση των πολιτών.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«O ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡα25 είχαν την ευκαιρία να δείξουν αυτές τις μέρες οτι πρώτο καθήκον τους έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντ’ αυτού, για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουν μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης. Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας.

Τους παραδίδουμε στην κρίση της».