Βλακώδη, αχρείαστη και προβοκατόρικη χαρακτήρισε την τετραήμερη απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του πριν από λίγο στο περιστύλιο της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

Ανησυχία

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την πόλωση που προκαλεί η κυβέρνηση με αυτή την απαγόρευση, σημειώνοντας ότι «και οι τέσσερις (αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης) συμμερίζονται αυτή την ανησυχία».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε χωρίς κανένα λόγο, ενώ γνωρίζει ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης οχτώ μήνες έχουν δείξει τη μέγιστη υπευθυνότητα απέναντι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε όχι το δρόμο του διαλόγου, όχι να συνεννοηθεί μαζί τους, αλλά το «αποφασίζουμε και διατάζουμε»» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Μία αντισυνταγματική διάταξη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες. Ενώ ήταν δεδομένο ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να θέσει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της δημόσιας υγείας, αυτή η απόφαση ήταν βλακώδης, ήταν αχρείαστη, ήταν προβοκατόρικη» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδιασμός όξυνσης και πόλωσης

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια των χθεσινών του τηλεφωνικών επαφών με τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, κατά τις συνομιλίες αυτές, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης και την κλιμακούμενη προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος, με αποκορύφωμα την αντισυνταγματική διάταξη απαγόρευσης των συναθροίσεων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ανησυχία την οποία συμμερίστηκαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

Ο κ. Τσίπρας στους συνομιλητές του υπογράμμισε ότι με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας, η καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά συμβολικές πρωτοβουλίες για την επέτειο, με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας, μπορούν και πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Η εκ προοιμίου δε απαγορευσή τους από τον κ. Μητσοτάκη, απαντά μονάχα σε σχεδιασμούς τεχνητής όξυνσης, πόλωσης και αποπροσανατολισμού από τις σοβαρότατες κυβερνητικές ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας.