Για φαρισαϊσμό κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ειρωνικά ότι η πρόταση Μητσοτάκη για την από κοινού κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από τους πολιτικούς αρχηγούς και την πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά και έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού. Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε. Και για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του Αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στο ρόλο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε. Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα κόμματα να δείξουν αυτοσυγκράτηση, επιμένοντας ωστόσο στην απαγόρευση των συναθροίσεων και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο, υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας.