Επίδομα 534 ευρώ στους εργαζομένους που μπαίνουν σε αναστολή εργασίας, πάγωμα φορολογικών υποχρεώσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, δύο νέους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής με δώρο το 50% του κρατικού δανείου και υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40% στα ακίνητα που βρίσκονται στη ζώνη αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνει το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προβλέπουν:

1. Επίδομα 534 ευρώ τον μήνα: Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι που τίθενται σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Επίσης, το κράτος καλύπτει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών επί του ονομαστικού μισθού. Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων. Για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες. Οι επιχειρήσεις, για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

Διαβάστε τη συνέχεια στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα