Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή που μας πέρασε. Η δίκη αφορούσε την παράνομη ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο «πολλά βαρύς και όχι» Πολάκης. Η δίκη δεν έγινε ποτέ, διότι δεν ενεφανίσθη ο – σωστά μαντέψατε – Πολάκης. Ο αψύς αυτός άντρακλας δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και η δίκη αναβλήθηκε, επειδή νεαρά συνεργάτης του δικηγόρου του, παρουσίασε πιστοποιητικό ασθενείας του δικηγόρου, το οποίο πιστοποιούσε την ασθένειά του. Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα φυσικά – το επισημαίνω, γιατί η νεαρά συνεργάτης ενεφάνισε μια βεβαίωση ότι ο συνήγορος του Πολάκη ασθενεί σοβαρά, υπογεγραμμένη από γιατρό του… Βόλου!!

Φυσικά η δίκη θα πραγματοποιηθεί, επαναπροσδιορίστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο (για τις 11 Μαΐου), το οποίο επίσης εξεπλάγη με την εκ Βόλου γνωμάτευση…

(Πάλι καλά που δεν γνωμάτευσε περί της ασθενείας του δικηγόρου Αθηνών, κανένας γιατρός από την… Αλεξανδρούπολη ή την Καστοριά).

Θα σύστηνα πάντως στον «πολλά βαρύ και όχι» να βρει κανένα δικηγόρο που να σφύζει από υγεία, διότι όπου να ‘ναι, θα παραλάβει νέα μήνυση Στουρνάρα για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, για αυτά τα ωραία που του έσερνε την περασμένη εβδομάδα – τα «ελεεινέ και τρισάθλιε τραπεζίτη»…

Ευθύνες

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, και να μη δημιουργούμε την αίσθηση ότι στην Ελλάδα του 2020 παρεπιδημεί το αφρικανικό είδος του πτηνού που δεν πετάει αλλά μπροστά τον κίνδυνο χώνει το κεφάλι στην άμμο και λέγεται στρουθοκάμηλος, η Αστυνομία έπρεπε να μεριμνήσει εγκαίρως, και από πολύ νωρίτερα της τελικής διαδικασίας στο Εφετείο, για την τύχη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Από τη στιγμή δε που ήταν φανερό ότι τα φασιστοειδή αυτά θα οδηγούνταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής που είναι για τους λεβέντες, όφειλε (η Αστυνομία) να τους έχει από κοντά, για το πω και όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται. Δεν τους είχε ή δεν τους είχε όλους. Και κάπως έτσι διέφυγε ο υπαρχηγός Παππάς τη σύλληψη. Από εκεί και πέρα, ο τελευταίος που μπορεί να κουνάει το δάχτυλο και να ζητάει ευθύνες από τον Χρυσοχοΐδη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι και εδώ έχει βάλει το χέρι του. Είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου, του 2015 (το πιο καταστροφικό ίσως νομοθέτημα στον χώρο της ασφάλειας και της εγκληματικότητας), που «μερίμνησε» για όλα αυτά, και τώρα ο Παππάς μαζεύει χόρτα άγρια του βουνού, στην από εκεί πλευρά των συνόρων με την Αλβανία (λένε οι πληροφορίες ή οι «πληροφορίες»…).

Μετάλλαξη

Περί Χρυσοχοΐδη Μιχάλη ο λόγος, και στη συνέχεια. Γίνεται η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, και κατά την ομιλία του, που αποτελεί και μια ευκαιρία για σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ καθότι είναι πίσω από όλα και η προσωποποίηση της καταστροφής, χαρακτηρίζει «εθνικιστικό» το «αίτημα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα αυτοπροσώπως για επέκταση των χωρικών υδάτων, έτσι στο φλου, στα 12 μίλια. Ο,τι λέμε όλοι δηλαδή. Διότι, όπως έχουμε εξηγήσει κι άλλες φορές, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια και να «τσαμπουκαλευτεί» με τους Τούρκους που θεωρούν την επέκταση casus belli, αιτία πολέμου δηλαδή, θα το έκανε εκείνος στα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας. Δεν το έκανε. Αν δεν είναι επικίνδυνος λαϊκισμός και γκρίζος εθνικισμός το ότι το κάνει τώρα, τότε οι όροι έχουν χάσει τη σημασία τους. Η πλάκα είναι ότι στον Χρυσοχοΐδη ανέλαβε να απαντήσει ο Γιαννάκης ο Ραγκούσης, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα για το πώς μπορεί κάποιος στην πολιτική να «μεταβληθεί» κατά τρόπον που να μην τον (ανα)γνωρίζει ούτε ο πλέον φανατικός οπαδός του:

«Ή θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Χρυσοχοΐδης για αυτή την αθλιότητα που ξεστόμισε, ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει ο ίδιος και η κυβέρνηση στο σύνολό της αυτή τη βαριά ιστορική ευθύνη, χωρίς προηγούμενο ιστορικό ατόπημα απέναντι στα εθνικά δίκαια. Γιατί αν φτάσουμε σε αυτήν τη χώρα να ονομάζουμε εθνικισμό την άσκηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας, τότε δεν θα πω ότι πρόκειται για ραγιαδισμό και δουλοπρέπεια αλλά ότι έτσι αυτή η πατρίδα δεν έχει αύριο».

Σημειωτέον, πρόκειται για τον ίδιο Ραγκούση, ο οποίος μερικούς μήνες πριν δει το φως το αληθινό και ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, «στόλιζε» τον Τσίπρα με «διαμάντια» του είδους «πολιτικός απατεώνας», «Είναι αρρωστημένα εγωπαθής», «Ο πιο ανέντιμος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης», «Σε αντίθεση με εσένα κύριε Τσίπρα, ο Ανδρέας δεν έγινε πρωθυπουργός κάνοντας αντιπολίτευση σε μια πτωχευμένη πατρίδα»…

Μεγάλη καρδιά ο Τσίπρας έχω να επισημάνω. Τι; Οχι;

Μετάλλαξη ΙΙ

Και θα ολοκληρώσω για σήμερα αυτή την υπέροχη αναδρομή στο παρελθόν Ραγκούση, από το οποίο παρελθόν, όπως έχουν δηλώσει άλλοι σοφότεροι εμού, «φυγείν αδύνατον», με μια δήλωση (Αυτογνωσίας; Προβλεψιμότητας; Λέω ό,τι μου κατέβει και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει; Αγνωστο…) του περί ου ο λόγος τιτάνα της πολιτικής:

«Αυτοί που το έκαναν θα αποτελούν για τον ελληνικό λαό παράδειγμα προς αποφυγή, παράδειγμα πολιτικής ανηθικότητας. Πώς είναι δυνατόν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να εξαγόρασε με 7.000 ευρώ ευτελισμένους πολιτικούς που μετακινήθηκαν από το ένα κόμμα στο άλλο για να κρατήσουν τη βουλευτική έδρα. Γιατί ο κ. Τσίπρας αντί να πάρει αυτούς που πήρε από εμάς, που ουσιαστικά τους εξαγόρασε, δεν τους πήρε, να μην έφερνε παιδιά προερχόμενα από την Αριστερά και την Οικολογία;».

Δεν αναφέρεται στον εαυτό του, όχι. Σε προηγηθέντες αυτού πασόκους που πήγαν ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται. Αλλά τότε ήταν ΠΑΣΟΚ. Μετά πήρε κι αυτός τον δρόμο για τον Τσίπρα, τον οποίο καθύβριζε σκαιότατα (δες παραπάνω…)

Μεγάλη καρδιά ο Τσίπρας (δις)…

Επιστροφή

Η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, η πρώτη εδώ και περίπου τρία χρόνια, είναι έτσι κι αλλιώς σημαντική – μην πω και πολυσήμαντη. Διότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει οι σχέσεις μας με τη Ρωσία θύμιζαν τις θερμοκρασίες που επικρατούν τον χειμώνα στη Σιβηρία – πιο παγωμένες δεν γινόταν. Και οφειλόταν κυρίως αυτό στις απελάσεις ρώσων διπλωματών το 2018 επειδή οργάνωναν – κατά την τότε κυβέρνηση – τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Μακεδονία, προκειμένου να τορπιλιστεί η συμφωνία με τα Σκόπια. Τρελά πράγματα δηλαδή.

Η απέλαση των ρώσων διπλωματών έφερε με τη σειρά της ρωσικά αντίποινα με απελάσεις δικών μας διπλωματών, οι σχέσεις αποτελματώθηκαν, και ο Πούτιν πήρε στην αυλή του τον Ερντογάν να παίζουν μαζί τσιλίκι και αμάδες. Τώρα, θες γιατί μεσολάβησε το Ναγκόρνο Καραμπάχ, θες γιατί στη Συρία έχουν πρόβλημα με τους Τούρκους, θες γιατί οι Τούρκοι πήγαν να ενεργοποιήσουν τους S-400 και παραλίγο να σκοτωθούν μεταξύ τους, ο πρόεδρος Πούτιν είπε να μας βγάλει από την κατάψυξη, εξού και μας στέλνει τον κύριο Λαβρόφ, πρόσωπο σοβαρό, μήπως και αναθερμανθούν οι σχέσεις μας.

Μακάρι θα πω, γιατί όσο να πεις, πρέπει να δικαιωθεί και ο γέρων Παΐσιος, ο οποίος είχε τονίσει πως το «ξανθό το γένος» θα μας σώσει…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ