Την πλήρη ικανοποίηση τους για την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία στέλνει στη φυλακή τον ηγετικό πυρήνα  της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης εξέφρασαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.

«Η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και της νομιμοποίησης της ναζιστικής εγκληματικής βίας δεν πέρασαν στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό, με την ισχυρή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, έβαλε οριστική ταφόπετρα. Η σημερινή δίκη μένει στην ιστορία γιατί απέρριψε όλο το παραμύθι της οργανωμένης κλάψας των προηγούμενων ημερών και της προσπάθειας παρέλκυσης μέχρι και την τελευταία στιγμή από αρκετούς κατηγορουμένους. Και φυσικά δεν μάσησε στις παιδιάστικες δικαιολογίες. Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τη Μάγδα Φύσσα και τα θύματα της Χρυσής Αυγής» είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος των αιγύπτιων ψαράδων Κ. Παπαδάκης.

Για μέρα νίκης και δικαίωσης έκανε λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος άφησε και αιχμές προς εκείνους από το πολιτικό σύστημα που ενίσχυσαν με τον τρόπο τους την εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Καμπαγιάννης ζήτησε μάλιστα να ξηλωθούν από τους κρατικούς μηχανισμούς όσοι συνέργησαν υπέρ της Χρυσής Αυγής. «Απέναντι στη Μάγδα Φύσσα είχαμε ένα μεγάλο χρέος, ένα μεγάλο καθήκον και θεωρώ ότι το εκπληρώσαμε», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης για την οικονομική αποζημίωση των θυμάτων.

Οι συνήγοροι των συνδικαλιστών κομμουνιστών του ΠΑΜΕ σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι «η απόρριψη των αιτημάτων ανασταλτικής δύναμης των εφέσεων της πλειοψηφίας των περισσοτέρων καταδικασμένων χρυσαυγιτών, για Διεύθυνση και ένταξη στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και για τα άλλα σοβαρά εγκλήματά τους, παρά την αντίθετη προκλητική εισαγγελική πρόταση, ανταποκρίνεται στη βαρύτητα των εγκληματικών πράξεών τους, όπως αναγνωρίστηκαν από το Δικαστήριο» και πρόσθεσαν : «Παρά τις επιεικείς ποινές που επιβλήθηκαν στους εγκληματίες ναζί, η οδήγησή των περισσότερων από αυτούς στις φυλακές δικαιώνει τα θύματα των εγκληματικών τους πράξεων και ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του λαού μας.

Καταλήγουν δε, λέγοντας ότι«κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται γιατί οι ρίζες του φασισμού βρίσκονται βαθιά μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους για την απομόνωση του φασισμού παντού, σε κάθε χώρο δουλειά και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που τον γεννά και τον τρέφει»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από