Στον Άγιο Μαυρίκιο της Γορτυνίας, ή αλλιώς στο «Κάτω Παρτάλι» θα ταξιδέψουν οι τηλεθεατές του MEGA από σήμερα το βράδυ και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00.

Η μεγάλη επιτυχία του μεγάλου καναλιού επιστρέφει στους δέκτες μας για να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές γέλιου αλλά και μυστηριώδεις υποθέσεις.

Το «Κάτω Παρτάλι» έκανε ιδιαίτερα γνωστούς στο ευρύ κοινό την Βασιλική Τρουφάκου, την Νάντια Κοντογεώργη και τον Μίνωα Θεοχάρη, ηθοποιούς που είχαν ήδη σημαντική πορεία στις θεατρικές σκηνές.

Αυτό όμως που το έκανε τόσο ξεχωριστό και αγαπητό στις καρδιές των τηλεθεατών ήταν το πρωτότυπο σενάριο του Λευτέρη Παπαπέτρου, ο οποίος έχει υπογράφει την θρυλική «Ντόλτσε Βίτα», το «Είσαι το ταίρι μου» και τα αξέχαστα «Εγκλημάτα». Την σκηνοθεσία της σειράς υπέγραψε η Αμαλία Γιαννίκου.

Το τραγούδι τίτλων της σειράς, που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2014 είναι διασκευή του τραγουδιού «Χωριό μου, χωριουδάκι μου», το οποίο τραγούδησε η Σοφία Βέμπο το 1947, σε στίχους του Μίμη Τραϊφόρου και μουσική του Ιωσήφ Ριτσιάρδη. Τη διασκευή για τη σειρά έκανε το συγκρότημα Imam Baildi.

Από το Κολωνάκι στο …Κάτω Παρτάλι

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος έχασε τη δουλειά του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αφήσει οριστικά πίσω τα ξέφρενα πάρτι, τα χλιδάτα ταξίδια και την καλή ζωή.

Τη λύση στο πρόβλημα του Κωνσταντίνου (Γιάννης Τσιμιτσέλη) ήρθε να δώσει η σύντροφός του Μυρτώ. Η Βασιλική Τρουφάκου, κορίτσι που μεγάλωσε στην επαρχία προτείνει την μετεγκατάσταση στο Κάτω Παρτάλι και την ενασχόλησή τους με τον αγροτουρισμό.

Αν και η ιδέα φρικάρει στην αρχή τον Κωνσταντίνο η Μυρτώ τον πείθει να πάνε ένα ταξίδι στο χωριό της για να το δει από κοντά. Μαζί τους και η αδερφή του Βίβιαν, η οποία μόλις έχει πιάσει τον άνδρα της να την απατάει.

Τι γίνεται όμως όταν δύο Αθηναίοι αφήσουν τη μεγάλη ζωή και την αριστοκρατία και χρειαστεί να μείνουν σε ένα χωριό της ελληνικής υπαίθρου;

Οι σκηνές τρομερού γέλιου ακολουθούν η μία την άλλη με την Βίβιαν (Νάντια Κοντογεώργη) να μην μπορεί στην αρχή ούτε να συνεννοηθεί με τις γυναίκες του χωριού.

Ενυδατικές κρέμες, σπα, καλοί τρόπο, κλας είναι μερικές από τις λέξεις που η Βίβιαν αναλαμβάνει να μάθει στις γυναίκες της υπαίθρου προκαλώντας τον θαυμασμό τους.

Κανείς ξένος δεν θα πατήσει στο χωριό

Όταν η Μυρτώ, ο Κωνσταντίνος και η Βίβιαν έφτασαν στο χωριό ήρθαν αντιμέτωποι με μια γλυκιά αλλά λίγο αλλόκοτη οικογένεια. Το ίδιο και ο κολλητός της Βίβιαν Μανώλης (Μίνως Θεοχάρης) ο οποίος ταξιδεύει μέχρι το χωριό για να της ανακοινώσει ότι την ψάχνει η αστυνομία εξαιτίας των χρεών του συζύγου της.

Ο πατέρας της Μυρτώς Διαμαντής (Τάσος Χαλκιάς) είναι ένας σκληροτράχηλος και περήφανος άνθρωπος του χωριού που θέλει να παντρέψει τη μονάκριβη κόρη του με τον Βλάση (Σταύρος Σβήγκος), ένα παλικάρι του χωριού, και δεν βλέπει τον ερχομό των ξένων με καλό μάτι.

Η μητέρα της, η Μοσχούλα (Βίκυ Σταυροπούλου), φαίνεται να υποδέχεται πιο φιλικά τους νεοφερμένους και ενώ δείχνει γλυκιά και αθώα, στην πραγματικότητα κρύβει ένοχα μυστικά.

Όπως άλλωστε και όλο το χωριό. Μυστικά που αποκαλύπτονται σιγά σιγά και κάνουν τους τηλεθεατές να μην μπορούν να χάσουν ούτε λεπτό κάθε επεισοδίου.

Επικές ατάκες

Αξέχαστες έμειναν στο τηλεοπτικό κοινό ατάκες της δημοφιλούς σειράς, κυρίως από τους διαλόγους της Βίβιαν αλλά και του Μανώλη, του Κωνσταντίνου και της Μυρτώς.

Η αριστοκράτισσα Βίβιαν και η προσπάθειά της να προσαρμοστεί στο χωριό και ο Μίνως Θεοχάρης με το φλογερό του ταπεραμέντο έδιναν ρέστα στις συνδιαλλαγές τους με τους χωριανούς.