Με το πακέτο των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε χθες, ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα θα δοθούν για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις οικονομικές συνέπειες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, τόνισε ότι έφερε παγκόσμια ύφεση.

«Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Η εκτίμηση ότι η χώρα μας θα είχε τη μεγαλύτερη ύφεση από όλες τις χώρες της ευρωζώνης δεν επιβεβαιώθηκε» είπε για να προσθέσει.

«Ανακοινώσαμε ένα πλέγμα παρεμβάσεων 7 δισ. το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί εάν χρειαστεί και να δαπανηθούν και άλλα χρήματα».

Η χώρα, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός έχει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες.

«Στόχος μας είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης η οποία έχει σηκώσει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος αλλά και των ευάλωτων ομάδων. Όλοι μαζί θα περάσουμε στην απέναντι όχθη».

Στόχος μας η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών προχώρησε ο πρωθυπουργός.

«Είχα μιλήσει για την οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, το 2021 κάνουμε το πρώτο βήμα» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας καθώς – όπως είπε –  έχει πληγεί πολύ περισσότερο από το Δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους.

«Μακάρι να μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα. Δουλειά μας όμως είναι να προτεραιοποίησουμε τις ανάγκες» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι «παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης για μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε χθες, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες. Το μέτρο θα ισχύσει για ένα έτος.