Ολομέτωπη επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Βήματος» και της Δήμητρας Κρουστάλλη, σχετικά με δηλώσεις του κ. Τσίπρα που αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «πολιτικό απατεώνα» και «ιστορικά λίγο» ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «για τους χαρακτηρισμούς θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο σε μια εβδομάδα».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «έχει στοιχείο γραφικότητας να αποκαλεί εμένα ο κ. Τσίπρας »πολιτικό απατεώνα», αλλά αν αυτό κρίνει ότι θα του επιτρέψει να ισχυροποιηθεί στο εσωκομματικό του πεδίο, είναι δικό του δικαίωμα».

Παράλληλα, εξήγησε πως «το κλίμα στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει ένα μίνιμουμ πλαίσιο συνεννόησης. Και πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή».

Μάλιστα, αναφορικά με την εθνική γραμμή, είπε ότι έχει αποτυπωθεί.

Επιπλέον, κάλεσε την αντιπολίτευση «να υπάρχει στοιχειώδης συνέπεια στην εξωτερική πολιτική».

«Να αφήνουμε μακριά τις κορώνες και τους ακραίους χαρακτηρισμούς. Εξάλλου αν θέλει η αντιπολίτευση να μας ασκήσει κριτική έχουμε κάνει τόσες ανακοινώσεις χθες για τολμηρές μεταρρυθμίσεις και μπορεί η αντιπολίτευση να μας ασκήσει όση κριτική θέλει πάνω σε αυτές».

Ελληνοτουρκικά: «Η Ελλάδα δεν έριξε ποτέ λάδι στη φωτιά»

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί αποκλιμάκωσης στην αν. Μεσόγειο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η σημερινή μου τοποθέτηση είναι η καλύτερη ένδειξη της καλής θέλησης που έχω να συζητήσω με την Τουρκία».

«Το πλαίσιο του διαλόγου θα το καθορίσουν οι διαπραγματευτές μας» συνέχισε.

«Για το ζήτημα της κίνησης καλής θέλησης ήμουν συγκεκριμένος» εξήγησε.

«Ποτέ η Ελλάδα δεν έριξε λάδι στη φωτιά. Επειδή ακούσαμε πάρα πολλά ήμουν προσεκτικός να μην παίξω το παιχνίδι της κλιμάκωσης. Ποτέ δεν επιτέθηκα στον τούρκο πρόεδρο και αυτό θα εξακολουθώ να κάνω» είπε και συμπλήρωσε πως «είναι εύκολο να κλιμακώνει κανείς στα λόγια και μετά να βρίσκεται σε καταστάσεις δυσχερείς»

Αναφορικά με την αντίδραση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε πως «ασκήσαμε εξαιρετικά ενεργή διπλωματία. Χτίσαμε νέες συμμαχίες, φέραμε την Ευρώπη με το μέρος μας, εξηγώντας ότι η ένταση στην Αν. Μεσόγειο έχει επιπτώσεις και στην Ευρώπη».

Τέλος κατέστησε σαφές ότι «δεν κρύψαμε την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων».

Γράψτε το σχόλιό σας