Το κουβάρι της δήλωσης των ξεχασμένων τετραγωνικών μέτρων προσπαθούν να ξεμπερδέψουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στο παρά πέντε της εκπνοής της προθεσμίας.

Την ώρα που το υπουργείο Εσωτερικών δέχεται βροχή αιτημάτων για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της 31η Αυγούστου λόγω έξαρσης της πανδημίας αλλά και των διακοπών του Αυγούστου, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση.

Από τους δήμους προκειμένου να απαλλαγούν από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών, ΤΑΠ και πρόστιμα θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά οι ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν:

  •  Αλλαγές στη χρήση των ακινήτων τους, π. χ. από επαγγελματική στέγη σε κατοικία ή το αντίθετο, δεν μπορούν να δηλώσουν τη μεταβολή αυτή στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ. Για να δηλώσουν την αλλαγή αυτή, θα πρέπει να επισκεφθούν τους δήμους. Ειδικά οι ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα έχουν αλλάξει χρήση, από επαγγελματική στέγη σε κατοικία, θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν αυτή την αλλαγή στους δήμους.
  • Αλλαγή δικαιώματος. Κάθε αλλαγή δικαιώματος επί του ακινήτου, π.χ. από ψιλή κυριότητα σε πλήρη κυριότητα ή σε επικαρπία, δεν μπορεί να δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ. Απαιτείται επίσκεψη στον δήμο. Επίσης, μόνο στον δήμο θα βγάλουν άκρη οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς υπό απαλλοτρίωσης.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/.

Διαβάστε επίσης στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν:

■ Τα 10 SOS της τελευταίας στιγμής

■  Πότε ολοκληρώνονται οι προθεσμίες

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Μαρίας Βουργάνα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν