Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» για την 33χρονη Ιωάννα, που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι, η οποία υποβλήθηκε σε ακόμα ένα χειρουργείο, το έβδομο κατά σειρά.

Η επέμβαση έγινε στο αριστερό της χέρι που φέρει εγκαύματα από το καυστικό υγρό με το οποίο την περιέλουσε η δράστις της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το χειρουργείο πήγε καλά όμως επιβαρυμένη είναι η ψυχολογία της 33χρονης.

Η μητέρα της δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό της, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της.

«Μίλησαν» ο υπολογιστής και το δεύτερο κινητό της 35χρονης

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Το δεύτερο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης κατηγορούμενης αλλά και το laptop της θα αποκαλύψουν αν είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα στοιχεία που κατάφεραν να ανασύρουν από τις ηλεκτρονικές συσκευές οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εδραιώνουν περισσότερο την κατηγορία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας, σημείωσε ότι «από αυτό προκύπτει το αν κάποιος εν γνώσει του ή όχι την προμήθευσε το καυστικό υγρό και υπό ποιες προϋποθέσεις».

Οι ερευνητές κατάφεραν να επαναφέρουν το ιστορικό από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό, το οποίο η κατηγορουμένη φέρεται να διέγραψε λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή της. Από εκεί προκύπτουν νέα στοιχεία, τα οποία δίνουν απαντήσεις σε δύο, μέχρι στιγμής, αναπάντητα ερωτήματα: Ποιος ήταν ο άνθρωπος ή η εταιρεία από την οποία η φερόμενη ως δράστις προμηθεύτηκε το βιτριόλι αλλά και αν είχε συνεργό που πιθανώς τη βοήθησε ακόμη και εν αγνοία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη φέρεται να αναζήτησε περούκα το διάστημα 6-9 Μαΐου, δηλαδή 10 ημέρες πριν από την επίθεση. Όπως πρόσθεσε ο κ. Λύτρας: «Θα πρέπει να πληροφορηθούμε αν εκτός από αυτήν, τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη υπήρχε και άλλος, ο οποίος τη βοήθησε είτε για να παρακολουθεί την Ιωάννα είτε την προμήθευσε το καυστικό υγρό, γνωρίζοντας τον σκοπό για τον οποίο το προόριζε».

Η 35χρονη είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές της Θήβας ενώ η Ιωάννα μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο Γενικό Νίκαιας, όπου εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι δίνουν μάχη για να σώσουν το αριστερό της μάτι ενώ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να υποβληθεί σε έβδομη χειρουργική επέμβαση.