Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, όμως το «πορτοφόλι» κάποιων δεν έχει επηρεαστεί. Για παράδειγμα αυτό του Τζεφ Μπέζος, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Bloomberg Billionaire Index, ανέρχεται σε 172 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή την εβδομάδα, ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των εισοδημάτων του, όπως αυτά διαμορφώθηκαν πριν το διαζύγιο του με την Μακένζι Μπέζος. Πέρυσι, το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους μετά από 25 χρόνια γάμου. Εκείνη έλαβε το 25% των μετοχών του ζευγαριού στην Amazon, το οποίο είναι το 4% του μεριδίου στην εταιρεία.

Ρεκόρ και για την Μακένζι

Σύμφωνα με το CNN, τα εισοδήματα της Μακένζι σημείωσε επίσης ρεκόρ, καθιστώντας την ως δωδέκατη πλουσιότερη άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Amazon βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς η πανδημία επιτάχυνε τη μετατόπιση των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο από το λιανικό.

Μετά από αρκετές διαμαρτυρίες μάλιστα, η Amazon δήλωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει εφάπαξ μπόνους στους περισσότερους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.