Η Ιωάννα και η 35χρονη είχαν βρεθεί σε 4-5 κοινωνικές εκδηλώσεις σύμφωνα με τη φίλη του θύματος της επίθεσης με βιτριόλι στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα. Την ίδια ώρα η αδελφή της 35χρονης αποκάλυψε πως δεν γνώριζε τίποτα για την σχέση της αδελφής της με τον άνδρα για τον οποίο φέρεται να έριξε βιτριόλι στην 34χρονη.

«Σκεφθείτε ότι μέχρι και τρεις ημέρες πριν γίνει η επίθεση ήμασταν μαζί στο σπίτι της Ιωάννας, δεν μου είπε ότι την προβληματίζει κάτι ή να δείχνει ότι κάτι την ανησυχεί», τόνισε η φίλη της μιλώντας στον ANT1.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Χριστιάνα Πίτη, «την 35χρονη εγώ δεν την ξέρω ούτε έχω ακούσει για αυτήν».

«Η Ιωάννα έχει το σθένος ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση να παλέψει, αντιλαμβάνεται ότι έχει αλλάξει η ρότα στην ζωή της και ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της επίθεσης», σημείωσε η φίλη της, λέγοντας ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Θριάσιο, αλλά μόλις μία έχει επιτραπεί να δει την Ιωάννα και να μιλήσει μαζί της.

Τερατώδεις οι ανακρίβειες σε βάρος της Ιωάννας

«Την Ιωάννα την γνωρίζω από τον Νοέμβριο. Εργαζόταν σε καθημερινή βάση, συχνά και πολλά Σαββατοκύριακα. Έχει μια σοβαρή σχέση εδώ και έναν χρόνο και είχε μια φυσιολογική ζωή», είπε η φίλη της τονίζοντας πως «ούτε ο χειρότερος εχθρός σου δεν θέλεις να πάθει αυτό που συνέβη στην Ιωάννα».

Σχολιάζοντας όσα γράφονται και ακούγονται από την ημέρα του περιστατικού και κυρίως από την ημέρα σύλληψης της 35χρονης, η φίλη της Ιωάννας είπε ότι «χρειάζεται προσοχή στα social media, δεν μπορεί να προσπαθούμε να κάνουμε θύτη το θύμα και πρέπει να υπάρχει ενσυναίσθηση, να βάζουμε τον εαυτό μας στην θέση της Ιωάννας. Δεν μπορεί να βγάζουμε συμπεράσματα για έναν άνθρωπο, από αυτά που ανεβάζει στα social media».

Η φίλη της Ιωάννας αναφέρθηκε και σε τερατώδεις ανακρίβειες και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων αναφορικά με την 34χρονη, την ίδια και άλλα πρόσωπα από το άμεσο περιβάλλον της Ιωάννας, ενώ επαίνεσε την ψυχραιμία και την εν γένει στάση της μητέρας της 34χρονης, η οποία είναι διαρκώς στο πλάι της άτυχης κοπέλας.

Την ίδια ώρα τη σιωπή της έσπασε για πρώτη φορά και η αδελφή της 35χρονης, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Έμενα με την αδερφή μου πριν από οκτώ με εννέα χρόνια. Το 2013 έφυγα και συγκατοίκησα με τον σύζυγό μου. Όλο τον καιρό που συγκατοικούσα με την αδερφή μου με σύστησε μόνο σε έναν άντρα με τον οποίο,, όπως μου ανέφερε είχε δεσμό για δύο χρόνια. Δεν θυμάμαι το όνομά του. Επίσης είναι ο μοναδικός άντρας που έφερε σπίτι μας. Από όταν σταματήσαμε να συγκατοικούμε μέχρι και σήμερα ποτέ δεν είχε αναφέρει αν έχει σχέση ή δεσμό με κάποιον άντρα. Πάντα μου έλεγε ότι στην δουλειά της αλλά και στην προσωπική της ζωή είναι όλα καλά», φέρεται να είπε η αδερφή της 35χρονης.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι κανείς από τον περίγυρο της 35χρονης δε γνώριζε την ύπαρξη του 40χρονου επιχειρηματία και όπως φαίνεται ούτε η αδερφή της.

«Φύλλο και φτερό» το λάπτοπ της

«Φύλλο και φτερό» κάνουν το laptop της 35χρονης οι έμπειροι Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι «ξεσκονίζουν» αρχεία, μέιλ, φωτογραφίες και σημειώσεις για να αποκαλύψουν πτυχές της υπόθεσης, οι οποίες παραμένουν κρυφές, μιας και η φερόμενη ως δράστις αρνείται να αποκαλύψει.

Ένα από τα κενά της υπόθεσης είναι το φονικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση: πού βρήκε το βιτριόλι η γυναίκα, πότε το αγόρασε και πώς έφθασε στα χέρια της.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο για την προμήθεια του καυστικού υγρού να είχε και συνεργό που εν αγνοία βοήθησε την κατηγορούμενη στην υπόθεση.